Атанас Стоянов: Културата и спортът са неразделна част от живота в Сандански

15 Октомври 2023 | 14:37
0 коментара
Общество
Благоевград
Атанас Стоянов: Културата и спортът са неразделна част от живота в Сандански

Поредното издание на международния фестивал "Сандански пее, заиграва - Пирина разлюлява" събра събра на сцена и на трибуните в Летния театър хиляди почитатели на родния фолклор. Орагнизаторите от Фолклорен ансамбъл "Македонска хубост", съвместно с Общината сътвориха незабравим спектакъл от музика, песни и танци. Сред почитателите бяха досегашният кмет Атанас Стоянов, кандидат за втори мандат, владиката Серяфим, свещеници от региона. Участваха танцьорите от благоевградския Ансамбъл "Пирин", изпълнителите Карамфил Божиков, Димана Боянова, Никола Тодоров.

"Сърцето ни е тук, под Пирин планина, където музиката и танците завлядяват ума и душата. За осма година участниците във фестивала ни поднесоха магията на фолклора. Самодейците изразиха любовта към българското и българщината", коментира Атанас Стоянов.

В социалните мрежи Стоянов изрази и безрезервната си подкрепа към любичия ОФК "Вихрен"- Сандански. "Футболът и спортът са неразделна част от живота на хората в Сандански и региона. През изминалите 4 години спортът бе приоритет в работата ни и това няма да се промени през следващия мандат. Подпомагане на спортните клубове организационно и финансово и обновяване на материалната база ще бъдат едни от основните наши приоритети и през следващите 4 години. След повече от десетилетие подменихме седалките на градския стадион, а скоро ще бъде открита изцяло обновената тревна настилка. Очаква ни обаче още работа, за да създаваме още по-добри условия за спорт в община Сандански", заяви Атанас Стоянов.

TOP