Ад на Кулата! Чака се по 4 часа, за да преминеш границата с Гърция

05 Ноември 2023 | 18:49
1 коментара
Общество
Благоевград
Ад на Кулата! Чака се по 4 часа, за да преминеш границата с Гърция

Същински ад днес е преминаването на граничния пункт с Гърция - ГКПП "Кулата", алармираха читатели на Lupa.bg. Гражданите са чакали между 3 и 4 часа, за да преминат границата с автомобилите си. Проверките са двупосочни - и от страна на Гърция, и от страна на българските избиратели.

"От 3 следобед съм на опашката, а минах едва към 17,30 часа. Два часа и половина чакахме, а колите не бяха чак толкова много. Наши приятели пък тръгнали на обяд и са чакали близо 4 часа", разказа пред Lupa.bg столичанина Христо Димитров, който притежава апартамент в Аспровалта и често ходи там.

Абсолютно всички пътници и автомобили били щателно проверявани, и обработката на една кола отнемала по 5-6 минути. Работили само две гишета, вместо 3 или 4.

Официалната причина за забавянето, която митничарите изтъкват, е че в събота вечерта е блокирала системата за граничен контрол. Според по-конспиративно настроените наши сънародници обаче причината е друга - да се саботира активността за изборите в София и Благоевград.

"Знае се, че хората, които ходят често до Гърция и притежават имоти там, са предомно избиратели на ПП-ДБ. Явно целта е да се усложни максимално прибирането им и да се саботира изборния процес", заявява източник на Lupa.bg. Неофициално един от митничарите казал на пътник, че получили инструкции "от високо място" да проверяват много щателно всеки автомобил и автобус.

Добавени коментари

6074 публикува:
05 Ноември 2023 | 22:11
Ад! Жени, деца, старци! Няма интернет!

Добавете Вашия коментар

TOP