3000 туристи за Великден в Добринище

02 Април 2018 | 22:11
0 коментара
Общество

Наплив на наши туристи в курорта Добринище ще има в почивните дни за Великден. Всички 3000 места вече са резервирани за великденските празници. Градът привлича гости, тъй като е в подножието на Пирин планина и притежава десетки минерални извори.

„Тук идват туристи и заради по-ниските с 10-20% цени на нощувките от тези в общинския център Банско. А и гостите ни съчетават отдиха с лекуване на различни болежки в лековитата ни минерална вода. Много хотели се построиха заради увеличения поток от туристи в града ни“, твърди кметът на Добринище Китан Галчев.

Навръх Великден от сцената на площада в населеното място ще се пее български фолклор. Гост-изпълнители ще са народният певец Янко Неделчев и младата изпълнителка Магдалена Балабанова. Своя талант ще демонстрират за пореден път и местните самодейци. През целия ден в неделя ще има музика и танци в центъра на Добринище.

Градът ще продължи с изненадите за гостите си и в понеделник, 9 април. С литийно шествие, облечени в народни носии, стотици жители и гости ще стигнат до местността Свети Никола. Много от местните хора ще отидат дотам с каруци, защото такъв е обичаят. Всички ще се помолят за здраве и благоденствие. След това ще се върнат в центъра на града, за да се веселят под звуците на музиката.Кмета.бг 

Добавете Вашия коментар

TOP