Зловеща агресия в училище! Десетокласничка намушка съученичка

14 Март 2019 | 18:51
0 коментара
Общество

Мистерията около десетокласничката от пловдивското СУ „Св. Климент Охридски“, която извади нож и наръга своя съученичка в коридора на школото, се разплете. В основата на емоционалната и кървава сага стои дъвчене на дъвка и мляскане в час, съобщава „Марица“.

Двете тийнейджърки били в един клас. Всичко започнало е петия час на следобедната смяна във вторник. Тогава едното момиче дъвчело дъвка, а другото не можело да чува урока от звучното мляскане. Последвала забележка да престане, на която нарушителката с дъвката отговорила арогантно и с псувня. Последвала кратка караница.

Напрежението ескалирало в шестия час – по физическо възпитание. 10 минути преди финалния звънец отново се чули обиди и псувни, двете се спречкали и започнали да се бият. Намесила се учителката по физкултура, която ги разтървала. По-агресивната била изпратена при педагогическия съветник за разговори.

Другото момиче останало в часа. Тъй като била болна и не участвала в активно в заниманията, казала че ѝ е лошо и помолила да бъде освободена до края на часа (оставали около 5 минути). Отишла в стола и помолила да ѝ дадат нож, за да си обели ябълка и започнала да се качва по стълбите.

През това време от кабинета на педагогическия съветник излязло другото момиче, срещнали се на коридора. Тинейджърката с ножа искала да си отмъсти и я ръгнала другата с нож.

„Ударът е бил много лек, а раната е около 1,5 см. Не знам защо в медиите се пишат неща като „батални сцени“ и „кръвопролития“. Нападателката твърди, че не е искала да нарани другото момиче, а само да я сплаши. Понеже в сградата е топло, те били леко облечени – пострадалата била само по потник. Ако е била с яке, дори то нямаше да се скъса“, коментира пред „Марица“ директорът на СУ „Св. Климент Охридски“ Здравко Димитров, който по време на инцидента бил на посещение на четвъртия етаж и също срещнал ученичките.

Веднага след инцидента били извикани родителите, които пристигнали след около 30 минути. Бил подаден и сигнал до полицията. Пострадалата била откарана в УМБАЛ „Свети Георги“. От болницата съобщиха за „Марица“, че момичето е в стабилно състояние и се намира във Втора хирургия. Съвсем скоро предстои да бъде изписана.

За случая са уведомени Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Детска педагогическа стая, отдел „Закрила на детето“, Регионалното управление по образованието и Второ РУ.

Другата седмица педагогическия съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще разгледа санкциите, които могат да бъдат наложени. Най-тежката е „преместване в самостоятелна форма на обучение“. Другите възможни опции са „преместване в друго училище“ или „предупреждение за преместване“.

Добавете Вашия коментар

TOP