Зеленогорски: Ако споразумението ни не се изпълнява, аз лично ще предложа да напуснем мнозинството

20 Януари 2016 | 14:38
0 коментара
Политика
Зеленогорски: Ако споразумението ни не се изпълнява, аз лично ще предложа да напуснем мнозинството

Ако констатираме, че споразумението ни не се изпълнява, аз лично ще предложа да напуснем мнозинството. Това заяви съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, предаде репортер на БГНЕС.

"Ако коалицията ни заскърца по отношение на съдебната реформа, на антикорупционното законодателство, на електронното гласуване и изборното законодателство, очевидно ще стане, че имаме голям проблем. Още повече, че в нашата декларация ние сме заложили, че на третия месец трябва да се погледне какъв е напредъкът в съдебната реформа, продължи той. Не вярвам, че без значителен напредък в рамките на 36 месеца това скърцане ще бъде преодоляно", смята Зеленогорски.

След вчерашната среща на Борисов с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд бяха поети категорични ангажименти не само към нашите партньори от САЩ, но и към ЕС и се надявам бързо да ги изпълним, каза той.

Ако констатираме, че споразумението ни не се изпълнява аз лично ще предложа да напуснем мнозинството, подчерта Зеленогорски. Ще го обсъдим в рамките на РБ на шестия месец и ако няма напредък по тези важни неща – съдебната реформа и антикорупционното законодателство, тогава ще се вземе единно общо решение. Но не искам това да звучи като ултиматум, а като едно притискане на екипите в министерствата и в НС да си свършим работата, посочи депутатът от РБ.

Добавете Вашия коментар

TOP