Засилено полицейско присъствие по пътищата в Област Благоевград заради интензивния трафик към Гърция и Банско

06 Април 2018 | 12:47
0 коментара
Общество

Засилено е полицейското присъствие по пътищата в Област Благоевград заради очаквания по-интензивен трафик към Гърция и Банско, съобщават от  КАТ „Пътна полиция“ – Благоевград.

За облекчение на шофьорите ще има и допълнителни патрули по главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев, уточняват от там.

„Днес ще имаме засилени полицейски наряди в това направление до 18.00 часа и в последния почивен ден, който е 9 април отново ще имаме повече сили по първокласния път и по път II – 19 в посока Гоце Делчев“, информират от КАТ.

По думите им, основната задача на органите на реда ще бъде да подпомагат трафика, да го регулират и да насочват шофьорите, но не е изключено към по-агресивните водачи на пътя да се прилага закона, защото проверките ще бъдат засилени в този период.

„Хората трябва да знаят, че трафикът ще е изключително интензивен в посока към Гърция, Банско и Гоце Делчев. Всяка година около великденските празници трафикът е много натоварен и затова сме разположили повече наряди, за да можем при нужда да реагираме по-бързо и адекватно и да можем да помогнем, а също така да регулираме движението при необходимост. Задължително ще имаме патрул на пътен възел „Симитли“ на 9 април, когато автомобилите ще се изтеглят към София. Целта ни е да помогнем на трафика, който слиза от Банско и да му осигурим по-бързото и безпроблемно включване в главния път“, категорични са от КАТ Благоевград.

От там уточняат, че ще бъде създадена и организация за поетапното пропускане на идващите от Гърция и на тези от Банско.

В проверките ще бъдат включени всички налични технически средства, с които разполагат.

„Мобилните камери ще бъдат максимално натоварени в отсечките, където най-често работим. Това са места, където не се спазва скоростния режим. Същевременно с това водачите ще бъдат проверявани много за алкохол и наркотични вещества и техните аналози“, допълват от КАТ Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP