Защо Паскалев, Елезов Тасков и Камбитов неможаха да изградят надлез-подлез на "Грамада"?

24 Април 2019 | 07:06
4 коментара
Общество

Защо Костадин Паскалев, общинският съветник на Кирил Ваклинов - Владимир Елезов, Радослав Тасков и кметът д-р Атанас Камбитов не можаха да изградят надлез-подлез на благоевградският кв."Грамада"?

Обществената поръчка за изграждане на дългоочаквания подлез, който да свързва ж.п. прелеза към квартал „Грамада“ с останалата част на Благоевград пропадна за втори път този месец. 

Обществената поръчка за избор на изпълнител за изграждане на подлез към квартал „Грамада“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. бе прекратена, защо?

Завчера бяха отворени офертите на изпълнителите за изграждане на подлез към квартал „Грамада“ и се оказа, че не е имало кандидати, които да се „борят“ за направата му. Възложителят в лицето на община Благоевград прекрати обществената поръчка на основание чл. 110, ал. 1 т. 1 от Закона за обществените поръчки, а именно: „Възложителят прекратява процедурата с мотивирано решение, когато не е подадена, нито една оферта, заявление за участие или конкурсен проект или не се е явил нито един участник за преговори“. Обществената поръчка бе на стойност 2 326 317.00 лв. с ДДС, но въпреки това оферти липсваха. Остава загадка какви са причините, за да няма интерес за изпълнение на обществената поръчка за изграждане на подлез към квартал „Грамада“!

През далечната 2008 година кметът Костадин Паскалев при визитата на бившия министър на транспорта Петър Мутафчиев обяви, че подготвя реконструкция на бул. "Димитър Солунски", където предстои изграждане на надлез.

Със същите обещания остана и Владимир Елезов.

На 8 октомври 2011 година в двора на IV ОУ "Димчо Дебелянов", вечният кандидат за кмет на Благоевград Владимир Елезов каза пред обществеността: "След несъмнената ни победа на изборите, "ГРАМАДА" ще стане квартал модел. Ще изградим дългоочаквания от всички вас надлез, който е част от проекта за реконструкция на бул. "Димитър Солунски".

След като Паскалев, Тасков и Елезов не можаха да изградят надлез, днес кметът д-р Атанас Камбитов е решил да изгради подлез.

На 06 ноември 2013 година имаше прессъобщение от общинска администрация Благоевград, от където съобщиха, че започва работното проектиране и проучванията за изграждането на подлеза, който ще свърже бул. „Св. Димитър Солунски“ с близо 10-хилядния благоевградския квартал „Грамада“. Това е една от най-конфликтните точки в областния център на Пиринско, защото през ж.п. прелеза тук ежедневно минават стотици пешеходци и над 1 000 автомобили. Изграждането на съоръжението е един от акцентите в програмата на кмета Камбитов през следващите месеци и бе посрещнато с огромно удовлетворение от хилядите граждани. Особено гореща подкрепа получи в средите на младите майки, които ежедневно се притесняват за безопасността на своите деца при пресичането на ж.п. линията.

Според общинските специалисти прокарването на подлез под ж.п. линията не само ще подобри безопасността на движението в района, но и ще оптимизира автомобилния трафик, който се накъсва от честото пускане на бариерите за преминаване на един или друг влак.

На 28 април 2017 година на редовна сесия на ОбС-Благоевград се даде зелена светлина за изграждане на подлез към кв. Грамада, който ще подобри свързаността на града и ще обезопаси достъпността между южната и северната част на Благоевград.

Общинските съветници подкрепиха предложение на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за изграждане на подлез към кв. „Грамада“, който ще свързва района с останалата част от града. Дейностите ще бъдат извършени по проектно предложение “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 г.”, Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. на МРРБ. С изграждането на подлеза, ще бъде решен един от основните от проблемите, които стоят пред жителите на квартал „Грамада“ от 1954 година насам. Към този момент връзката се осъществява чрез жп прелез, през който освен автомобили, преминават и пешеходци.

Вече е сигурно, че казуса надлез - подлез на кв. Грамада ще бъде заложен и в следващата предизборна кампания на Красимир Роячки от ПП ГЕРБ на предстоящия политически сезон през месец октомври тази година. 

Добавени коментари

Хахаха публикува:
25 Април 2019 | 15:15
Как подлез ми за борсата на общинският съветник ко праим
Друг Бриндо публикува:
24 Април 2019 | 21:33
Камбитов е номер 1, какъв Роячки те гони бе, тарикат селски
Mesaro публикува:
24 Април 2019 | 07:39
zashtoto kambitov prodade parkinga na lori na doncho na hotel bali i sega trebe da se pravi podlez za koito i kenedi ne iska da uchastva zashtoto e golqm komisiona ako nekoi si spomnq paskalev iskashe da napravi nadlez koito da zapochne ot parkonga na lori no kambitov i hadjigaev go sabotiraha zashtoto beshe ot bsp a te ot gerb i eto è ima vidimi rezultati
Лотос публикува:
24 Април 2019 | 07:24
и четиримата не лъгаха 12 години живота мни мина на прелеза гадост

Добавете Вашия коментар

TOP