Започва изграждането на нов завод в Петрич

02 Януари 2019 | 12:45
0 коментара
Бизнес

АББ започва изграждането на нов завод в Петрич, което е втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база на АББ Груп в България. 

Предприятието е с площ от 7 400 кв. метра, ще произвежда продукти ниско напрежение за АББ и ще създаде още 420 работни места, когато започне работа на пълни обороти.

Заводът представлява инвестиция на зелено на стойност 7 милиона лева и ще бъде изграден до първата производствена база на АББ в Петрич. Когато бъде завършена, новата сграда ще предлага модерни работни места за дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

Новият завод ще бъде изграден според най-високите стандарти в строителството и ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м, административна част с площ 1 500 кв. м, както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

Първата производствена база на АББ в Петрич е построена през 1996 година върху обща площ от 5000 кв. м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия и Швейцария.

Добавете Вашия коментар

TOP