Зам.-деканът на ЮЗУ доц. д-р Валентин Василев вероятно ще е новият омбудсман на община Благоевград

23 Февруари 2018 | 21:15
4 коментара
Общество

Зам.-деканът на ЮЗУ "Неофит Рилски" доц. д-р Валентин Василев вероятно ще бъде новият омбудсман на община Благоевград. Това се коментира под сурдинка в Областния център. Джумали познават г-н Василев, като изключително интелигентен и справедлив човек, създал огромно доверие в обществеността, още като зам.-кмет в екипа на Костадин Паскалев.

Припомняме, че община Благоевград стартира процедура по номинации на омбудсман. На базата на приетия от Общински съвет Правилник за организацията и дейността на обществения посредник, комисия състави обявление с правила за допустимост на кандидатите и прие процедура по подбор на кандидатите, както и сроковете за изпълнението ѝ. 

Кандидатите имат 15 дневен срок след датата на публикуване на обявлението-19.02.2018г., в който да подадат документите си. Те се приемат в сградата на Община Благоевград, ет. 1, кабинет № 108. 

След изтичане на 15-дневния срок Комисията ще разгледа постъпилите документи от кандидатите и ще проведе събеседване с избраните по документи, след което ще предложи на Общински съвет Благоевград за гласуване до три кандидатури за обществен посредник, който ще бъде избран за срок до изтичане на мандата на настоящия Общински съвет.

Валентин Василев роден на 07.03.1974 г. в гр. Луковит. Завършил е бакалавърска и магистърска програми по „Публична администрация” в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград. Защитава дисертация на тема „Мотивация и мотивационен потенциал на служителите в териториалната администрация” и става доктор по „Организация и управление извън сферата на материалното производство” през 2006 г.. Научен ръководител на дисертационното му изследване е проф. д.ик.н. Елизабета Вачкова.

Хабилитира се през месец април 2010 г. като „Доцент” в областта на „Управление на човешките ресурси в публичния сектор”.

Професионалния му опит от 2000 г е свързан. с ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград и Правно-историческия факултет, където стартира своята професионална кариера като асистент. От ноември 2010 г. е заместник-декан на Правно-историческия факултет в Университета.

Професионалната му кариера в периода от декември 2007 до април 2010 г. е като заместник-кмет по хуманитарните дейности на Община Благоевград.

Научните области в които работи са „Управление на човешките ресурси”, „Публичен мениджмънт”, „Организационно поведение”, „Съвременни мотивационни техники” и други.

Автор на осем учебника и учебни пособия, както и на повече от тридесет публикации във водещи издания у нас и в чужбина.

Специализирал е в областта на управлението на човешките ресурси във Франция, Русия, Полша и Гърция.

Реализирал е успешно проекти в сферата на публичния мениджмънт, управлението на човешките ресурси в рамките на различни национални и европейски програми от 2005 г. до сега.

В. Василев поставя акцент в работата си върху ефективното управление на човешките ресурси в организациите от публичната сфера. Широко застъпена в изследванията му е релацията между публичният мениджмънт и съвременните управленски инструменти като мениджмънт на времето, мениджмънт на талантите, стрес - мениджмънт, управление на проекти, стратегическо управление на човешките ресурси и др.

Носител е на „Почетна грамота” от Съюза на българските учители” през 2010 г. за ефективен диалог и мениджмънт на образователните услуги в гр. Благоевград.

Автор е на три реализирани в практиката стратегически документи в сферата на управлението на човешките ресурси в Общинска администрация Благоевград.

Добавени коментари

Респект публикува:
23 Февруари 2018 | 22:16
Достоен и качествен Човек!
Ха Ха публикува:
23 Февруари 2018 | 22:12
Щом човек на Урдев ще става омбудсман, жалко за общината.
ГЕРБ публикува:
23 Февруари 2018 | 21:38
Ако се кандидатира групата на ГЕРБ ще го подкрепи задължително
А БРАВО публикува:
23 Февруари 2018 | 21:26
НЯМА ЛОШО ВАСИЛЕВ Е УМНО МОМЧЕ. А АЗ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО НА ВСЯКА СЕСИЯ ИДВА И НАБЛЮДАВА ПОВЕДЕНИЕТО НА СЪВЕТНИЦИТЕ, КАТО ПРИМЕР ИЗКАВАНЯТА НА КРАСИМИР РОЯЧКИ И Т.Н.

Добавете Вашия коментар

TOP