За пример! Безработицата в Белица намалява

03 Декември 2017 | 14:47
0 коментара
Бизнес

Според данни на Регионалната служба по заетостта в Благоевград безработните в населените места в общината вече са 46 процента, но Белица продължава да бъде една от общините в Благоевградска област с най-голям процент безработни.

Близо 940 души от община Белица са намерили работа през тази година. По-голяма част от тях са заети в предприятия и фирми в региона, а други са включени по програми, финансирани от националния бюджет или пък по европейски проекти. Заради липса на препитание обаче младите продължават да бягат в по-големите градове или пък в чужбина.

Кметът на Белица Радослав Ревански се е заел със задачата да привлече инвеститори, които да дадат възможност на местните да работят. Край село Дагоново скоро се очаква да отвори фабрика за преработка на плодове и зеленчуци, в която работа ще започнат близо 200 души. Друг подобен проект е в село Бабяк, там се прави цех за преработка на пелети, но там ще има около 10 нови работни места.

Водят се преговори с фирма от Истанбул, която има желание да открие нови работни места за 100  шивачки. С откриването на нови работни места жителите на Белица се надяват младите хора да се върнат по родните си места, а земята, която в последните години пустее да започнат да се обработва, но да има модерно земеделие.

Добавете Вашия коментар

TOP