За пета поредна година жителите на петричкото село Самуилово на курбан в планина Беласица

21 Август 2017 | 10:11
0 коментара
Общество

Жителите на петричкото село Самуилово за пета поредна година ще са на курбан в планина Беласица. Инициативата е на кмета на селището Кирил Стоянов и се прави за здраве и благоденствие на местните хора. Свещеник ще освети храната, която ще бъде раздадена на миряните. „Събираме се винаги в последната неделя на месец август.

Цялото село и много гости ще има на 27 август в местността Бялата чешма. Ще празнуваме и ще се помолим за здраве, късмет и берекет”, каза селският управник. В района на празненството има 100 вековни чинарови дървета, от Саумилово до Бялата чешма е изградена екопътека. Белокаменната чешма в планина Беласица е построена през 1915-1916 година от войници на 6-а пехотна Бдинска дивизия ”От Дунав през Тимок и Морава на Беласица 6-та Бдинска дивизия".

Тук се предлагат множество атракции за туристите. Има беседки, барбекюта и площадки за игра за най-малките. „Приготвили сме много изненади и игри за децата и младежите в празничния за селото ни ден. Всеки е добре дошъл”, каза още кметът на Самуилово.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP