За 2 304 000 лв! БТК ще прави видеонаблюдението на Благоевград

08 Ноември 2018 | 17:36
1 коментара
Бизнес

„Българска телекомуникационна компания” ЕАД е единственото дружество, което се наема да изгради видеонаблюдение в Благоевград. Офертата на дружеството с изпълнителен директор Атанас Добрев бе единствената, депозирана за участие в обществената поръчка, обявена от общината с прогнозна стойност 2 304 000 лв.

На публичната част от заседанието на комисията начело с Мартин Лалев, началник отдел „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси”, в присъствието на Христина Трифонова като представител на БТК, бе отбелязано, че дружеството се ангажира с 50 календарни дни срок за първоначално внедряване на възлови места на системата. Те ще са при всички детски градини и училища, на кръговите кръстовища, на изходите към селата и към главния път Е-79, в градската градина, на площадите, на няколко места на алеята към Бачиново, при зоопарка, спортни площадки, при зала „Скаптопара” и при част от нощните заведения.

Цялостното й изграждане ще продължи 5 години, тъй като за зони като Бачиново например ще се наложи цялостно изграждане на мрежа. Точно толкова е и срокът, залегнал в обявлението от общината за цялостна видеомрежа на областния център.

Ако представената оферта отговаря на всички изисквания на възложителя, Благоевград ще има най-модерната система за видеонаблюдение, камерите ще предават в реално време и ще имат директна връзка не само с полицията в областния център, но и с полицейската централа на национално ниво, обясни Хр. Трифонова в неформален разговор след приключване на публичното заседание.

Ценовата оферта на БТК ЕАД ще се отвори след подробен преглед на всички представени от дружеството документи./Струма/

Добавени коментари

Общината публикува:
08 Ноември 2018 | 18:50
50 календарни дни, пък до Бачиново за 5/пет/ години!!! Нещо не се разбира...

Добавете Вашия коментар

TOP