Второкласници възпяха в стихове делото и живота на Васил Левски

20 Февруари 2018 | 11:46
0 коментара
Култура

Рецитал под надслов „Апостолът на свободата" се проведе в Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел.

Той бе посветена на 145 годшинината от обесването на Васил Левски.

Участници в тържеството бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от ІІ клас на ІІІ ОУ „Д. Талев” с ръководител г-жа Елизабет Илиева.
Библиотекар от отдела и г-жа Илиева разказаха на второкласниците за светлата личност на Апостола на свободата и за признателността на българския народ към делото му за освобождението на България.

Децата рецитираха стихотворения, посветени на Апостола на българската свобода, представиха биографични сведения за Васил Левски и негови крилати мисли. Учениците изпяха и детската песен „Песен за Апостола“ - Музика и текст - Мария Нинова, аранжимент - Димитър Атанасов. Песента е включена в програмата по музика на учениците от втори клас.

Второкласниците представиха и сценка от първата книга за Апостола на свободата, специално адаптирана и илюстрирана за деца - “Разкажи ми за Левски” от авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов.

Малката книжка е първият по рода си сборник с кратки разкази за живота и делото на Апостола на свободата. Учениците представиха срещата на Апостола на свободата с неговата майка, която благославя него и борбата на освобождение на Родината ни.

За финал второкласниците гледаха научно-популярен филм за живота и делото на Васил Левски.

Добавете Вашия коментар

TOP