ВСС ще изслуша кандидата за председател на ВАС Георги Чолаков

19 Октомври 2017 | 08:18
0 коментара
Общество

Пленумът на ВСС ще изслуша кандидата за председател на ВАС Георги Чолаков и ще гласува предложението на президента Румен Радев България по Указ № 197/04.10.2017 г. за изготвяне на повторно предложение за назначаване на председател на Върховния административен съд.

Пленумът на Висшия съдебен съвет обсъди на 12 октомври Указ № 197 от 04.10.2017 г. на президента, с който предложението за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд, се върна за повторно предложение.

С 18 гласа против Пленумът отхвърли предложението процедурата по избор на председател на ВАС да продължи от етапа на изслушване на двамата участвали в нея кандидати, гласуване и избор, и представяне на предложение до президента за кандидата, събрал необходимото мнозинство, съобщиха от съда. Пленумът реши да отправи покана за явяване на Георги Чолаков пред членовете на ВСС, за отговор на поставени от тях въпроси. Поканата с решение за гласуване включва като точка първа в дневния ред на редовното заседание на Пленума на 19.10.2017 г.

Членовете на ВСС се запознаха с писмено заявено от Чолаков желание да отговори на техни въпроси, за да „защити името си и идеите, които отстоява за управлението на Върховния административен съд“. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP