Все още без театър и кино в Благоевград

13 Май 2020 | 12:53
0 коментара
Култура

Единствените кино и театър в Благоевград все още не отварят салоните си за посетители.Тази сутрин ДТ“Никола Вапцаров“ беше пуст. Нямаше служители, които да информират по какъв начин ще възобнови дейността си културната институция, предаде БНР.

Всички входове бяха затворени, а по стъклата на вратите можеха да се видят плакати на премиерната постановка – комедията „Тартюф“ на Молиер. Тя трябваше да се играе на 11 март и да посрещне своята публика. От 8 март обаче културните прояви у нас бяха отменени до второ нареждане заради случаите на коронавирус.

Премиерното представление се отложи за 27 март, когато се отбелязва Световният ден на театъра, но тогава вече в страната беше обявено извънредно положение. Някои благоевградчани очакват театърът да отвори врати, други споделят, че не посещават спектакли.

И кино СИНЕМАКС в Благоевград е затворено. На входа има плакати на филми, които са прожектирани през февруари и март преди карантината. Факт е, че младите хора предпочитат да посещават киносалоните. Някои се притесняват все още заради коронавируса, други са по-смели и смятат, че няма място за безпокойство.

Добавете Вашия коментар

TOP