Времето и в петък остава хладно, дъждовно и без слънце

09 Май 2019 | 13:03
0 коментара
Любопитно

През нощта времето над страната ще бъде облачно, на много места - с валежи от дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен южен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса.
 
В петък все още на много места в страната ще има превалявания, главно в Източна България - и гръмотевици, но от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса, в София - около 17 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за май. През деня ще започне бавно да се повишава.


В планините също ще има превалявания от дъжд, над 2000-2100 м - от сняг. На отделни места ще прегърми. По-значителни намаления на облачността ще има по-късно през деня. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 11 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно облачно, но в следобедните часове, главно по южното крайбрежие, ще се разкъса. Ще има превалявания, възможни са и гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са в интервал до 15-19 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В събота ще има повече слънчеви часове, ще се затопли. Краткотрайни превалявания ще има в следобедните часове в крайните източни райони и планините.
 
В неделя вятърът ще се обърне от изток-югоизток. Облачността ще се увеличи и вплътни и след обяд на места в западните райони ще превали. Дневните температури ще се повишат още малко.

Добавете Вашия коментар

TOP