ВОЛЕЙБОЛ! Първенецът на България с драматична загуба в Шампионската лига. Марица с втора победа в Турция

26 Октомври 2018 | 07:45
0 коментара
Спорт

Волейболният първенец на България при мъжете Нефтохимик допусна обрат и загуби у дома от сръбския Войводина (Нови Сад) с 2:3 гейма (25:20, 25:22, 20:25, 19:25, 11:15) в първа среща от втория кръг на Шампионската лига.

В първия кръг Нефтохимик се справи с Младост Бръчко, а Войводина отстрани Младост (Загреб).

Най-резултатен за българския шампион бе Дмитрий Яковлев с 18 точки, а 14 добави Савелий Поздняков. За Войводина Дмитро Виетский и Давид Мехич реализираха по 16 точки.

Реваншът е на 31 октомври в Нови Сад, а при отпадане бургазлии ще продължат участие в турнира за Купата на CEV.

Волейболистките на Марица (Пловдив) се поздравиха с успех и във втората си приятелска среща от настоящото турне в Турция. Българските шампионки надиграха елитния турски отбор Айдън Бююкшехир Беледийеспор (Айдън) с 2:1 гейма (17:25, 25:18, 19:14) в зала "Дженгиз Гьолю" в Бурса.

В първия гейм "жълто-сините" се пропукаха на посрещане и с помощта на пет аса Айдън успя да го спечели с 25:17. Наставникът Иван Петков обаче не прибягна до промени в стартовата си седморка за втория гейм, а волейболистките му се възползваха от многото грешки на противника, за да го победят с 25:18. Турският тим продължи да играе без смяна и през третия гейм, докато Петков го започна с две промени в състава. Въпреки това, българките наложиха пълно надмощие на терена. Мачът трябваше да завърши в определен час и това се случи при 19:14 за Марица в последната част.

Центърът Нася Димитрова беше най-резултатна за Марица с 13 точки. Толкова отбеляза за Айдън и доскорошната състезателка на пловдивския клуб Десислава Николова.

Маричанки остават в Бурса още няколко дни. До събота шампионките ще вземат участие в традиционния международен турнир "Дженгиз Гьолю". В първия си мач от 15:30 часа днес те отново ще се изправят срещу Айдън.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP