ВОДАТА ПРАВИ ЧУДЕСА! Съветниците от ОбС-Кочериново на изнесена сесия на пътя за Рилския манастир при разклона за с.Стоб

01 Септември 2017 | 10:45
0 коментара
Общество

Само ден след протеста на жителите на град Кочериново вода пак няма.

Общинските съветници ще проведат изнесена сесия на пътя за Рилския манастир, където се намира разклона за село Стоб в знак на протест срещу наказателната акция, която им наложи „Кюстендилска вода“ – вече 36 часа в община Кочериново вода няма.

Тя бе спряна веднага след вчерашния протест, в който стотина жители от общината блокираха с телата си пътя към Рилския манастир в очакване някой от водното дружество да дойде при тях ,за да изразят възмущението си от едномесечното безводие.

Припомняме, че втора година населението на Кочериново е на воден режим. Хората искат да знаят догога чешмите им ще стоят пресъхнали. Те се събраха вчера на пътя за Рилския манастир и обявиха, че са готови да блокират и магистрали, за да се обърне внимание на проблема им.

На протеста представител на ВиК Кюстендил нямаше, а официалното становище е, че няма дебит на водата. В съседното село Крумово също нямат вода. Според един от протестиращите проблем е и, че водата не се хлорира и обезопасява.

„Как се хлорира и как се обезопасява? Каптажите на село Стоп, откъдето съм аз, са много ниски. Сега имаме вода, но зимата няма да имаме. И е некачествена, защото никой не я чисти. Кюстендилска вода не упражняват контрол”, категоричен е той.

Водоноски идват в проблемите райони, но водата не става за пиене, защото се носи в цистерни от мляко и миризмата на мляко попива дори в дрехите, които перат във водата. За разлика от Кочериново, в съседната община Рила проблем с водата няма. Там няма и водомери, а вода се плаща в зависимост от броя на хората в домакинството.

Стефан Лопарски обяснява, че вода имат много, а само налягането е слабо заради поливането на дворовете. Кочериновци твърдят, че тяхната вода отива към съседна Рила, защото идва от едно и също място, но до тях не стига.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP