ВНИМАНИЕ! Мокри и хлъзгави са пътните настилки в областта

10 Март 2017 | 07:37
0 коментара
Общество

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в региона. Опасност от падащи камъни има в района на прохода „Предел“ и Кресненското дефиле.

В една пътна лента се извършва движението на третокласен път 1903 в участъка от кръстовището с път второкласен път 19 Добринище – Места до село Елешница, поради подвижни строително-монтажни работи. Нормално интензивен е трафикът по главен път Е-79, автомагистрала „Струма“ и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев. Това каза за ‘‘Фокус’’ дежурният служител в Областно пътно управление-Благоевград.  

От Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на превозни средства да шофират със съобразена скорост и повишено внимание.

Днес ще бъде облачно и дъждовно. На места във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Със слаб, в източните райони – умерен северен вятър ще прониква студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

 Над планините ще бъде облачно, мъгливо, с валежи от сняг, на височина под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 8°, а минималната 4°, в Банско 8°/5°, Разлог 9°/7°, Симитли 11°/7°, Гоце Делчев 10°/6°, Сандански и Петрич 10°/7°.

Добавете Вашия коментар

TOP