ВМРО-Сандански събра актива си на голямо коледно тържество

19 Декември 2017 | 13:53
0 коментара
Общество

По стара своя традиция, в навечерието на Коледните празници,войводите от Сандански се събраха да се поздравят с изтичащата успешна година и да се повеселят.Един от големите ресторанти в района едвам успя да побере събралите се над 300-та членове и симпатизанти на патриотичната организация в Сандански.

В приветствените си думи,зам.председателя на ВМРО и народен представител Атанас Стоянов изказа искрената си благодарност кьм всички общински съветници,кметове на населени места и структурите на ВМРО в общината за високите резултати и за всичко постигнато и утвьрдено до тук. ”Нашата организация е една от основните обществено-политически сили в общината и региона -с множество обществени,исторически,социални и благотворителни прояви и инициативи. Това я прави ключов фактор и в политическия процес. ВМРО е била,е и ще бъде завинаги основен стожер на българщината и в Сандански и Пиринска Македония. А ние,следовниците на славните ни комити и войводи от миналото,сме длъжни и сме призвани да помним тяхното освободително и родолюбиво дело,да следваме техния пример и да надграждаме всичко постигнато до тук”-каза пред всички Атанас Стоянов.

Своите приветствия кьм стотиците активисти отправи и зам.председателя на ВМРО,евродепутата Ангел Джамбазки: ”Настоящето и бъдещето на нацията ни е в нашите рьце.И ние като български патриоти сме призвани да бродължим борбата за национално единение и да положим всички усилия за икономическия,културен и духовен просперитет на народа ни”.

Специален гост на тържеството беше внука на легендарния водач на ВМРО-Тодор Александров, чието име и фамилия носи и той. Тодор Александров-младши получи специален плакет за принос в съхранението на българския дух и българския национален идеал. За изключителни успехи и принос в развитието на българския спорт,специален плакет и парична награда получи световния шампион по ММА в тежка категория-Атанас Свисов.

Празничната вечер продължи с много народни песни за комити и войводи, с много танци и хора и с много патриотично настроение и веселие!

Добавете Вашия коментар

TOP