Вместо почивка! Измамница прати туристи за зелен хайвер, а не на ваканция в Анталия

06 Юни 2019 | 14:50
0 коментара
Общество

Три семейства от Пловдив изгоряха с парите за екскурзия до Анталия, ставайки жертва на измама. 

Шестима възрастни и две деца дошли на летище София, за да хванат самолета да турския курорт. Изумени разбрали, че изобщо не са в списъка на пътниците, въпреки уверенията на посредничката, която уреждала летуването.

Така вместо да излетят, пловдивчани се оказали принудени да висят с куфари на летището, предаде bTV.

Потърпевшите паднали в капана на позната жена, представяща се за Ана, която била клиентка във фризьорския салон на една от ужилените летовнички.  Тя твърдяла, че има много добри връзки с турски туроператори и може да уреди много евтина почивка, особено при ранно предплащане. Така през октомври миналата година семействата превеждат по 2600 лева за две екскурзии до Анталия и Дубай. Но не на Ана, а на посочен от нея човек.

"Понеже има контакти с фирмите, на нея й пращат изгодни оферти, които са на супер цена. Обаче ме помоли да не го разпространявам понеже агенциите ще й направят мръсно", обяснява Пенка Филчева, която е една от измамените.

Елена Йорданова, друга потърпевша, уточнява, че нямат потвърждение нито за хотел, нито за полет.

Всички страни се уговарят да се чакат на летището два часа преди полет. Но въпросната жена така и не пристига. Твърди, че в офиса й има проверка.

Според експерти липсата на среща очи в очи крие най-големите рискове. Съветът на Димитър Маргаритов, председател на КЗП, е да не се плаща всичко предварително.

Сега пратените за зелен хайвер се надяват да открият и съдят измамницата, за да си получат обратно парите.

Добавете Вашия коментар

TOP