Веселин Марешки: И на мен ми предложиха да купя ЧЕЗ, не виждам нищо нередно в сделката

27 Февруари 2018 | 00:29
0 коментара
Политика

Защо Корнелия Нинова и БСП вдигат шум, ако се окаже, че основен спонсор на Нинова ходи на лов с шефа на фирма, която също е участвала в надпреварата на ЧЕЗ и не спечелила? Тогава тя също трябва да подаде оставка. Това каза лидерът на партия ВОЛЯ и заместник-председател на парламента Веселин Марешки. Такава теза чул той в медиите.

Фактът, че фирмата купувач на ЧЕЗ не е известна в обществото, не е притеснителен сам по себе си, посочи той.

„Може да се окаже, че български бизнесмен, който е под пълния контрол и натиск на държавата, много по-добре ще управлява активите в интерес на българския народ. Ако те не се справят, ще изгубят много пари“, посочи той.   Марешки разкри, че на него също му е било предложено да купи ЧЕЗ.

„Беше ми предложено: „ЧЕЗ излезе на пазара, нямаш ли интерес?“, разгледах документите и реших, че не мога да се справя, аз не съм от този бизнес“, обясни Марешки.  

„Аз не мисля, че някой ще инвестира 600-700 млн. лв., за да ги изгуби“, каза той относно фирмата на Гинка Върбакова.   „Едно от най-неприятните впечатления, които ми направи Корнелия Нинова, но и не само тя, да казва „Гинка от Пазарджик“. Не може за един нормален бизнесмен, за който аз не съм чувал нищо лошо за нейните фирми, тя не е престъпничка, да казваш „Гинка от Пазарджик“.

Представяте ли си от втората по големина партия как се отнасят примерно към Калинка от Хасково, защото тя е фризьорка, или за обикновения български гражданин, който е безработен или пенсионер? Те не ги броят за живи тези хора. Не може по този начин нито един политик да се отнася към който и да е български гражданин“, възмути се Марешки.  

„Аз в самата сделка не виждам нищо лошо. Виждам лошо, ако се докажат всички съмнения", коментира той.
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP