Велчев: Не знам за какво става дума и за какви заплахи

13 Септември 2017 | 12:48
0 коментара
Политика

Не знам за какво става дума и за какви заплахи, но явно, за да има такива изказвания, нещо ги притеснява. Това заяви днес пред медиите в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Групата за приятелство България- Русия в НС Красимир Велчев.

Поводът е констатацията, че българското правителство разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи, записана в доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г. Той бе приет от правителството и е изпратен за гласуване в Народното събрание. Не съм чул, нито сме коментирали едно такова изказване, продължи Велчев. Не знам доколко това е сериозно и истинско, каза той.

Има комисии, където имат много повече информация- явно, че това е в комисията по вътрешна сигурност. Ако има точни факти, това би помогнало да се коригират определени изказвания или действия на управляващите, коментира Велчев.

Запитан дали прави разлика между държавата Русия и народа Русия, той отговори, че е така.Дори и сега,когато беше традиционната среща на русофилите в България, и там го казах, че когато говорим за русофилство и за любовта към Русия, надали някой има предвид Путин, Горбачов, Брежнев или Сталин във времето.

Аз също съм човек, който съм учил там и това са едни прекрасни години, в които съм живял. Имах много приятели – не политици, не управляващи, а обикновени руснаци, които са се отнасяли с голяма любов и уважение. Любовта и уважението пораждат любов и уважение и когато говорим за любовта, винаги съм имал предвид за тази към руския народ. Обикновено политиците пречат, не знам защо, но пречат на отношенията между обикновените хора, смята Красимир Велчев.

Колкото по-малко се месят в тези отношения, толкова по-добре и за любовта между двата народа, смята той. /БГНЕС

 

Велчев: Не знам за какво става дума и за какви заплахи

Добавете Вашия коментар

TOP