Вдигат отново палатки в Триъгълника на властта

07 Август 2020 | 17:45
0 коментара
Общество

Среднощната акция на полицията не отказва протестиращите, напротив – мотивира ги докрай да отстояват исканията си и да са по площади и улици, докато не получат оставките на правителтвото и на главния прокурор.

Малко преди обяд днес палатки започнаха да се сглобяват край фонтана на Президентството и пред сградата на бившия партиен дом. Хората, изгонени снощи от палатковите лагери, са прибрали вещите си и са категорични, че ще изградят лагерите си отново.

Полицията е просто бухалката, с която разчистват гражданите. Настоятелно съветвам всички да обжалват още днес и задържанията под стража и актовете. Сега всички трябва да излезем отново на улицата и този път да бъдем много гневни. Протестът вече започна! Благодаря ти, Борисов!, написа в социалните мрежи адв. Николай Хаджигенов, един от „Отровното трио“.

На "Орлов мост" вече няма нито палатки, нито протестиращи. Плътни полицейски кордони са обградили кръстовището. Обстановката е спокойна, движението е възстановено.

На площад “Независимост“ са премахнати палатките от пътното платно и са преместени до тротоара до Президентството. Около 04.30 ч. е имало 10-ина души в лагера. Те разказват, че е жандармерията без обяснения ги е накарала да освободят кръстовището.

Палатковият лагер пред Ректората, където са разположени родители на деца с увреждания, ще бъде преместен по-късно през деня пред сградата на бившия Партиен дом. Белият бус на майките от “Системата ни убива“ е репатриран на наказателен паркинг в столицата, тъй като протестиращите са обяснили, че не разполагат с ключове, за да го преместят от платното пред СУ. Няколко майки вече дойдоха и разтвориха отново палатки, съобщи БНР.

Добавете Вашия коментар

TOP