Валери Симеонов недоволен от "врътката" на ГЕРБ: Явно за Борисов основният девиз е "Рейтингът над всичко"

19 Февруари 2019 | 09:27
0 коментара
Политика

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не скри, че не одобрява отстъплението на ГЕРБ от гласуваните вече промени в Изборния кодекс. Той отхвърли обвинението, че неговата партия е натискала за промените в Изборния кодекс. 

"Няма да коментирам всички глупости, които говори Борисов", изригна Симеонов пред Канал 3. 

Той опонира, че поправките за вдигането на прага на преференциите си имат вносител и това е ДПС. 

"Явно за Борисов основният девиз е "Рейтингът над всичко", а не "България над всичко", не се сдържа лидерът на НФСБ. 

По-рано Бойко Борисов обяви, че НФСБ са настояли за промените в Изборния кодекс, а от ДПС само подкрепили предложението. 

Според източници от ГЕРБ именно от партията на Симеонов са настоявали пред Цветан Цветанов за вдигането на прага. Те бяха единствените от Обединените патриоти, които гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС "за" вдигането на прага до степен, че преференциите стават неприложими. Същото заявиха пред Епицентър. бг и от ДПС


От ВМРО бяха против в пленарната зала по време на среднощните дебати миналия четвъртък, а на финала поискаха и президентско вето наред с БСП. Другият партньор от ОП - "Атака", пък отсъстваха от залата за гласуването на текстовете. 

Хамид Хамид от ДПС разкри, че на срещата на Цветанов и Данаил Кирилов в четвъртък сутринта, когато те са влезли в стаята на Движението и са поискали подкрепа от тях за кворума, изобщо не е ставало дума за преференциите, тъй като вдиганетто на прага вече е била решено от ГЕРБ и НФСБ. Искането на ДПС е било за машинното гласуване. Цветанов и Кирилов са се съгласили и тогава депутатите на ДПС са влезли и са направили кворума. От ДПС се учудват защо сега Цветанов е хвърлил върху тях обвинението за падането на преференциите. 

Предстои във вторник сутринта лидерите на управляващата коалиция да стиковат позиции и да седнат да се разберат при премиера в Министерския съвет. Самият Борисов обяви, че свиква Коалиционния съвет. 

И намекна, че всички от управляващата коалиция трябва да ходят на работа. Запознати разчетоха като забележка към депутатите на Волен Сидеров, понеже техните редици били най-рехави напоследък при гласуването на закони. Идват обикновено по един-двама от тях, оплака се депутат от парламентарната група.

Добавете Вашия коментар

TOP