Важно от МВР: Благоевградчани могат да подменят предсрочно изтичащите им документи за самоличност

04 Декември 2019 | 16:12
0 коментара
Общество

Във връзка с изтичащия голям брой български лични документи през 2020 година и очаквания увеличен прием на заявления за издаването и подмяната им, както и с цел предотвратяване на струпването на голям брой граждани пред гишетата на звената „Български документи за самоличност“ и избягване на напрежение, ОДМВР-Благоевград призовава гражданите да подменят личните си документи преди изтичането на крайния срок на тяхната валидност.

Напомняме, че всички български граждани с постоянен адрес на територията на цялата област Благоевград могат да подават заявления за издаване на лична карта и/или паспорт – обикновена услуга /до 30 дни/ във всяко звено „Български документи за самоличност“ на ОДМВР-Благоевград. Заявления за бърза и експресна услуга се подават само в ОДМВР-Благоевград. Готовите документи се получават там, където са подадени заявленията.

Всеки български гражданин, притежаващ български валиден квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лична карта и/или паспорт по електронен път на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP