В разгара на сезона! Хотелиери в Банско вдигнаха цените на хотелските услуги с 30%

07 януари 2018 | 12:35
0 коментара
В разгара на сезона! Хотелиери в Банско вдигнаха цените на хотелските услуги с 30%

Хотелиери в Банско вдигнаха цените на хотелските услуги с близо 30%.

Един от тях е, англичанинът Джеймс Хюс, който е в бизнеса от 15 години.

Хотелиерът е категоричен, че цените в курорта Банско са ниски за услугите, в сравнение с цените в хотелите чужбина. 

Англичанинът е собственик на хотел две звезди. Досега офертата му на човек за нощувка с две закуски - сутрешна и следобедна, е била 15 евро, а сега вече между 19 и 23 евро. Решил да увеличи цените след обиколка в европейски курорти, съобщи БНТ. 

"Обиколих цяла Европа, най-мизерен хотел в Парма в Италия беше 120 евро на нощувка, а в стаята няма прозорец. Във Франция най-евтиният хотел, който можах да намеря, беше 52 евро за стая. Нашите хотели в Банско са уникални, кога гледам наши 4 и 5-звездни хотели, те са прекрасни, огромни стаи с перфектни спа центрове, с хубав готвач и ресторант, и бар, и персонал - и ние ги даваме на безценица, това е самоубийство.“ 

Джеймс разказа, че в други европейски ски курорти не може да се намери стая за двама за по-малко от 200 евро. За най-силните месеци февруари и март, хотелът му в Банско е резервиран 80 процента от редовни английски туристи. 

Англичанинът разказа още, че е вдигнал цените заради инфлацията. Загубил е по-бедните туристи, които резервират чрез интернет и предимно гледат цените. Според него хотелиери в Банско, които предлагат ол инклузив на цена от 22 лева на човек, правят компромис с храната или пък с хигиената. 

От Туристическия бизнес в курорта казаха, че повечето от нощувките в хотелите са на старите цени, защото са договорени преди месеци чрез туроператорите. Промяна в цените има в заведенията за хранене между 5 и 10%.

Джеймс Хюс се надява и други хотелиери да направят корекции на цените, защото наблюденията му показват, че собствениците, които през последните 10 години са предлагали услуги на ниски цени, вече са затворили обектите си.


Добавете Вашия коментар!