В препълнена зала, където един друг не искат да се видят ГЕРБ-Благоевград единодушно номинира Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов за членове на ЕП

19 Февруари 2019 | 07:03
11 коментара
Общество

В препълнена зала, където един друг не искат да се видят ГЕРБ-Благоевград единодушно подкрепи номинациите на Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов за членове на Европейския парламент.

За кмета  на Благоевград Атанас Камбитов, предстоящите през май избори за нов Европейски парламент „ще бъдат много тежки и жизненоважни за Европа. Ако допуснем набиращите сила песимистично настроени политически формации да вземат превес, ще бъде катастрофално за Европа и Съюза. Това ще бъде критична точка и за развитието на България“, подчерта Камбитов и предложи Андрей Новаков – „млад и амбициозен българин, наложил името си в Европейския парламент„, да бъде включен в партийната листа на кандидатите за евродепутати.

Народният представител и областен координатор Даниела Савеклиева отбеляза пред 150-те участници във форума значимото присъствие на Благоевградска област на европейската политическа сцена в лицето на българския еврокомисар и двамата евродепутати от региона. Тя предложи Мария Габриел, „доказал се и уважаван български политик“, отново да бъде включена в листата на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

Председателят на общинската организация и областен управител Бисер Михайловподчерта че “ГЕРБ принадлежи към голямото политическо семейство на Европейската народна партия и е важно да дадем нашия принос, като постигнем максимални резултати на предстоящите избори за Европейски парламент.“ Той номинира Асим Адемов, който за краткото време в което е евродепутат, успя да заслужи уважението и признанието на своите колеги.

Припомняме, че преди една седмица в общинския офис на ПП ГЕРБ - Благоевград се проведе съвместно заседание на общинското ръководство, съсловните организации и общинския предизборен щаб. Дискутирани бяха теми относно организацията и провеждането на номинационното събрание за членове на Европейски парламент. Видно от номинираните днес е показателно, че в структурата на ГЕРБ-Благоевград няма доказал се лидер, няма уважение и разбирателство, а расте напрежение, кой ще бъде следващият кандидат за кмет на Областния град.

Припомняме, че през 2014 година, ГЕРБ спечели 6 от 17-те места за българските евродепутати. Това бяха Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова – сега Майдел,  Емил Радев. Томислав Дончев обаче се върна в България, за да стане вицепремиер, а неговото място в Европейския парламент зае Андрей Новаков. Две години по-късно Мария Габирел бе избрана за еврокомисар и това даде шанс на Асим Адемов /осми в листата тогава/ да заеме нейното мястото в Европейския парламент.

Как ще изглежда сега националната листа на ГЕРБ с кандидатите за членове на Европейския парламент? –  това ще стане ясно най-рано в края на месец март. До тогава в  София  се събират номинациите на общинските организации от цялата страна.

 Изборите за Европейски парламент в България ще се проведат на 26 май.

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

До Банскалия публикува:
19 Февруари 2019 | 18:49
Ами 150 човека много ясно, ти колко искаш в зала с капацитет 99 човека? Много си прост. Ако беше в читалището щяхме да сме 1000 човека, но тази зала е с капацитет 99 човека. Навсякъде имаше правостоящи, нали си видял като си бил там. Прост си и прост ще си останеш, некадърник!
Банскалия публикува:
19 Февруари 2019 | 16:13
То и в Банско от 1000 и нещо членове на ГЕРБ,на събранието бяхме не повече от 150 човека,за да ни кажат кой са издигнали.Пълна пародия.
Bibov vazdarjalse a Iliev protiv публикува:
19 Февруари 2019 | 14:44
Bibov glasuva vazdarjalse a Iliev protiv imota na Ivan Davitkov. Daniela i Kambata pre4ukaha Dan40 Okoto i slojiha Biser Mihailov i sa za provala koi 6te e vinoven koi 6te poeme politi4eskata otgovornost celiq grad govori 4e kaka Dana 6te se kandidatira za kmet
Милен Божинов публикува:
19 Февруари 2019 | 13:43
Бисерчо, преди да се цаниш за общински ръководител на затихващата ви партия, трябваше да помислиш със собствената си глава, а не с главата на жена си, на Савеклиева и на Кмета, защото като се усе.еш и на двата избора, едно, че ще те изгонят от града, да си идеш у Кюстендил, та и за из път и друго ще получиш. Сега е късно за мислене и само Господ да ти е на помощ.
28 публикува:
19 Февруари 2019 | 09:43
Къде видяхте 150 човека? 4 , 5 редици по 8 човека. Абе то много препълнена зала! Затънали са до уши! Народа не спи господа!
АЙ СЕ публикува:
19 Февруари 2019 | 09:03
пълен разпад на гробарите и както казва борисов само герб може да свали герб
мая манолова публикува:
19 Февруари 2019 | 08:40
Мая Манолова: Затруднявам се дали да вярвам на Цветанов от събота или на Цветанов от понеделник. Аз не вярвам на думи и на обещания, а на действия и ще проследя, за да видя дали ще бъдат върнати текстовете за преференциите. Това каза в предаването ”Още от деня” по БНТ омбудсманът Мая Манолова по повод крачката назад на ГЕРБ за промените в Изборния кодекс.
ГРАМАДА публикува:
19 Февруари 2019 | 08:05
ГЕРБЕРИТЕ СЕ ЗАКАНВАТ ДА ОТМЪЩАВАТ НА КАМБИТОВ ЗА БИСЕР МИХАЙЛОВ; ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПАСИВНИ С ЦЕЛ СЛАБИЯ РЕЗУЛТАТ ДА ПРОМЕНИ КАТЕГОРИЧНО СТРУКТУРАТА НА ГЕРБ ОТ ОБЛАСТЕН ДО ОБЩИНСКИ ПРЕДСЕДАТЕЛ;
Чудо публикува:
19 Февруари 2019 | 08:00
По града герберите ходят и плюят кмета. Шефа на НОЙ се гласи за кмет . Бобов , който е човек на Причкапов се гони строежите. На кмета проблем ще му е ГЕРБ
Lazar публикува:
19 Февруари 2019 | 07:24
Kir4o iliev kaza v petak 4e kmeta prekalqva i ve4e nema da mu minavat re6eniqta v ob6tinski savet
верно еееееееее публикува:
19 Февруари 2019 | 07:21
Хахаха много вярно един друг не искат да се видят. Окото си е прав е сега да видим общинския председател Бисер Михайлов какъв резултат ще направи на евроизборите? А хубавото ленче Ташкова дето на 10 годишния юбилей на ГЕРБ ЖЕНИ БЛАГОЕВГРАД имаше само 4 жени от Благоевград. А Кирчо Илиев дет разправя по целия град, че е пречукал уговорката на кмета Камбитов за продажбата на общинския имот на парк Бачиново. А Илянчо големия шеф нойко вместо да помага за евроизборите глади панталона за КМЕТ, плаче като ощипана мома как Бисер Михайлв крещял, като луд на събранията. Ето и видимите резултати един голям усарник, който ще се разпадне до кметските избори!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP