Уволниха шефа на неврологията в МБАЛ-Благоевград д-р Красимир Стойчев

15 Декември 2015 | 08:25
0 коментара
Общество
Уволниха шефа на неврологията в МБАЛ-Благоевград д-р Красимир Стойчев

Директорът на МБАЛ – Благоевград, д-р Огнян Митев уволни шефа на неврологията д-р Красимир Стойчев.

Заповедта му беше връчена вчера на обяд, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Причината за крайното решение бяха оплаквания от колегите му и неуредици в отделението.

Последният сигнал е постъпил от д-р Владимир Рабаджийски и д-р Иванова от спешно и вътрешно отделение, станали обект на яростни нападки от страна на невролога, който ги обиждал, псувал и критикувал професионалните им качества. Паралелно с това постъпил и сигнал от пациент, който станал жертва на нрава на д-р Стойчев. Д-р Огнян Митев подписа заповедта за уволнение на д-р Стойчев, мотивирайки се официално с правото си да сформира собствен екип.

Д-р Красимир Стойчев, който е от Дупница, не бе открит за коментар. От септември 2013 година той е началник на неврологичното отделение в МБАЛ – Благоевград. Тогава д-р Стойчев се завърна в болницата след 3-годишно отсъствие, след като напусна през 2010 г. и започна работа в Спешна помощ. 

Д-р Георгиева-Жостова ще замества уволнения началник на отделението до провеждането на конкурс. Началникът д-р Митев увери, че съкращения в болницата в Благоевград няма да има на фона на редуцирането на персонала в болниците в Сандански и Кюстендил.

Добавете Вашия коментар

TOP