Управниците на Белица си увеличиха заплатите, между 632 и 822 лв. вземат селските кметове, общинският - 1700

12 Май 2016 | 22:20
3 коментара
Общество
Управниците на Белица си увеличиха заплатите, между 632 и 822 лв. вземат селските кметове, общинският - 1700

Заплатите на изпълнителната и законодателна власт в Белица тръгнаха нагоре. Половин година след структурирането на новия Общински съвет и кметска власт съветниците гласуваха по-високи щатни възнаграждения на общинския и селските кметове и с това повишиха собствения си жизнен стандарт.

Съгласно взетото на последната сесия решение, което влиза в сила със задна дата - от 1 януари т.г., заплатата на кмета на общината Радослав Ревански става 1700 лв. Селските управници са с различно възнаграждение в зависимост от броя на населението в съответното населено място, но на всички е по-високо от миналогодишното. С най-тлъста заплата е кметът на село Краище, който ще се разписва месечно срещу 822 лв., следва управникът на Горно Краище със заплата от 762 лв. По 738 лв. ще получават месечно кметовете на Дагоново и Бабяк, а с 632 лв. са всички останали селски управници - на Лютово, Палатик, Черешово, Кузьово и Орцево.

Извън щатните си възнаграждения селските управници ще имат право и на допълнителни финансови стимули съгласно действащата нормативна уредба за заплащане на труда и вътрешните правила за организация на работната заплата в община Белица.

Повишените кметски възнаграждения се отразяват позитивно и на съветническите, защото те вдигат средните равнища на Общинската администрация, а съветниците вече си гласуваха да получават 50% от заплатата на администрацията за участие в сесия и още 10% - за заседание в комисия. Самият председател на ОбС е с повишение от 1 януари, защото неговото възнаграждение е пряко вързано с кметското - Ахмед Ахмед взема 80% от заплатата на кмета Радослав Ревански.

Белица стана и единствената община в Благоевградска област, където на заплата е и заместник-председателят на ОбС. Хасан Юруков се разписва всеки месец срещу 70% от средната брутна работна заплата на Общинската администрация в Белица, а когато замества отсъстващия председател, той ще получава надницата на шефа си Ахмед. За сравнение, другите заместник-председатели на ОбС в Пиринско получават хонорари като редовите съветници.Струма

Добавени коментари

Белица публикува:
13 Май 2016 | 09:52
Увеличете на Офе да си плати заемо че му ипотекираха къщата
Крайще публикува:
13 Май 2016 | 09:48
Това е истина и РР е сьщия
Белица публикува:
13 Май 2016 | 09:45
Еи на Пишко с малката пишка мн малко пак трябва да краде

Добавете Вашия коментар

TOP