Украински милионер задлъжня към БГ хазната, плати дълга си с 2 апартамента в Добринище

05 Юни 2019 | 17:19
0 коментара
Бизнес

Украинският милионер Борис Ножкин, най-крупният външен инвеститор на гр. Добринище, задлъжня към българската хазна и вместо с левове, избра да плати данъчното си задължение от над 200 000 лв. с 2 от апартаментите в хотелския си комплекс „Русковец ризорт“.

Така се стигна до обявите на Националната агенция по приходите, която качи на сайта си снимки от хотела и описания на двата апартамента, които опитва да продаде. Единият е с първоначална цена 109 500 лв., за който приходната агенция е обявила само 4 дни за оглед, които изтичат утре, а от кандидат-купувачите се иска депозит от 21 900 лв. Апартаментът е мезонет с разгъната застроена площ 118.52 кв.м.

Със същите срокове и условия за депозит върви и продажбата на втория апартамент, също на 2 нива, с разгърната площ от 115.16 кв. м. и цена за наддаване 106 500 лв.

Борис Ножкин живее в гр. Добринище заедно със съпругата си Юлия и двете си дъщерички. В Пиринско той пристигна от Швейцария, където също се занимавал с хотелиерски бизнес. В Добринище Ножкин се изхвърли с огромния хотелски комплекс, разполагащ с над 400 легла, през 2015 г. Направи го в бившата база на железниците с твърдото убеждение, че тепърва тук ще се развива туризмът, при това през цялата година, защото през зимата туристите ще карат ски в Пирин, а през лятото ще ползват СПА процедури в неговата база и двата басейна с минерална вода. Още преди откриването на хотела Ножкин се похвали, че вече е договорил в родината си почти пълна заетост на своята база за следващия зимен сезон.
Фирмата, чрез която украинецът управлява курортно-жилищния комплекс, наречен официално „Лира Термал Резорт”, се управлява от съпругата му. Самият комплекс е върху площ от 18 дка, а оценката на целия имот е 21 043 000 лв.

Не е ясно точно къде са се объркали плановете на украинеца, за да се стоварят върху него финансови притеснения само 2 г. след като хотелът заработи, но най-вероятно една от основните причини е пренаселеността на Добринище с места за нощувки, които са над 4000./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP