Ужас! Искат връщане на всички мерки заради пика на COVID-19

23 Юли 2020 | 10:38
1 коментара
Общество

За пълно затваряне на страната, връщане на всички мерки от извънредното положение и определянето на полицейски час и КПП-та настояват стотици българи, готвещи петиция заради ръста на коронавируса у нас в последните 2 седмици, пише лупа бг. 

Вчера педиатърката Антония Първанова публикува официални данни за хоспитализациите у нас, от които стана ясно, че 1697 българи са преминали през болници от 1 март до края на юни. Въпреки нейното мнение, че проблем няма, това означава, че от всички заразени за този период обаче цели 35 на сто се е наложило да бъдат под непрекъснато лекарско наблюдение, иначе казано 1/3. Това е с цели 15% повече от световните "стандарти" за движението на болестта по брой хоспитализации. 

За периода до 30 юни при 1697 хоспитализирани са регистрирани 223 починали - малко над 13%. Искащите пълен локдаун обясняват, че именно тези проценти показват колко влошено е здравословното състояние на българската популация и какво ще се случи в по-напредналата фаза на придобиване на естествения стаден мангъров имунитет, при положение, че 1/3 от популацията е в рисковата група за тежко преболедуване.

Това са повече от 2 млн. българи, голяма част от които са далеч под рисковата група от над 70-годишна възраст. 

"Една трета от регистрираните заразени ще стигат до среднотежко състояние и ще трябва да влизат в болница и 13% от тях ще губят живота си. А когато болниците се препълнят и няма да има къде да се влиза за лечение, когато и много медици са заразени, процентът на леталитета ще скочи много повече, защото ще си боледуваме в къщи и ще ни лекуват по телефона", подчертават мислещите потребители на мрежата с настояване да се върнат голяма част от мерките.

Добавени коментари

222 публикува:
23 Юли 2020 | 10:56
Само във вашия сайт го пише, от къде разбрахте ?

Добавете Вашия коментар

TOP