Учители против връщането на децата в клас от 4 януари

30 Декември 2020 | 10:46
1 коментара
Общество

В отворено писмо до медиите и премиера от обединение „Учители за безопасно образование“ изразяват категоричното си несъгласие за възстановяване на учебния процес от 4 януари.

Техните мотиви са, че данните от тестовете към настоящия момент не дават реална представа за броя заразени, както и че има риск от трета вълна новозаразени след масовото празнуване на Коледа и Нова година.

В позицията се посочва, че възстановяването на присъствени занятия за 1-4 клас непосредствено след празниците, когато би имало огромен брой новозаразени, ще доведе до трета вълна от КОВИД-19 в България. Масовото празнуване, както и новият щам на вируса, който е с 70% по-заразен и засягащ предимно деца и млади хора, ще компрометира и процеса на ваксинация, който започва и в България. 

Друг мотив е липсата на висок клас предпазни средства за учителите, неизградените вентилационни системи, както и студеното време, което би попречило дори на проветряване на класните стаи, ще доведе до нова епидемична вълна, която ще се съчетае и с грипните вируси, характерни за това време на годината, се посочва още в писмото.

Добавени коментари

Gost публикува:
30 Декември 2020 | 11:05
Стига с тия учители, взеха се много на сериозно, айде вчас, стига сте мързелували удома!!! Ако искат онлайн обучение да им се НАМАЛЯТ заплатите със 50% тогава да видим дали ще искат!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP