Ученици в Симитли окичиха стената на славата с награди и грамоти спечелени през годината

23 Декември 2017 | 16:46
0 коментара
Култура

Краят на календарната година учениците от Обединено училище „Свети Паисий Хилендарски” отпразнуваха с много веселие и настроение.
 
И тъй като е време за равносметка за свършената работа, днес те получиха своите грамоти и награди, заслужени в различни конкурси и състезания.
Момичетата от отборите по футбол в две възрастови категории прославиха училището на областно ниво.
 
Много медали и награди от конкурса „Чудните творения на есента”, като в него участниците са от първи до осми клас.
 
Състезанието  по история „Моята родина” донесе на учениците един златен медал – Екатерина Кюртова от шести клас, един сребърен – Кристиян Церовски от седми клас, три бронзови – Денислав Чаушев от седми клас, Рая Змиярова  и Елица Улянова от четвърти клас. Радостна от постиженията на учениците е и госпожа Николова – дългогодишен преподавател по история в училището.
 
Гергана Гълъбова от шести клас и Ваня Синякова от седми клас са участници в националния литературен конкурс „Копнежи по растящо творчество”. Със своите произведения те сложиха на Стената на славата в училище общо три първи награди в различни категории.
 
С една награда е отличена Ваня, чийто текст е публикуван и на сайта на „Човешката библиотека”, които са организатори на конкурса. Две награди пък са за Гергана Гълъбова, която участва с вълшебна приказка.
 
За поредна година учениците печелят престижни места и в състезанието „Стъпала на знанието”, организирано от Сдружение „Десет книги”.
 
Директорът на училището, госпожа Лиляна Качулска, пожела на учениците и учителите топли и спокойни празници, а за следващата година постиженията и отличията на учениците да са поне три пъти повече.
 

Добавете Вашия коментар

TOP