Туроператорката Здравка Чимева: Ако разкопките край Покровник бъдат социализирани Благоевград ще привлече милиони туристи

08 Февруари 2019 | 13:48
1 коментара
Общество

Ако археологическият обект край Покровник бъде социализиран, то това ще доведе милиони туристи в Благоевград. Това каза Здравка Чимева, експерт в областта на организираните почивки от Благоевград по време на кръглата маса в Регионалният исторически музей, свързана с бъдещето на обекта, цетирана от„Фокус“ – Пирин. 

Тя добави, че няма как да твърди дали обектът е ценен от научна гледна точка, но от туристическа такава е значим.

„За нас като жители на Благоевград в момента е важно обектът да бъде социализиран. За да се случи това, то трябва да се осигури лесен достъп до обекта. Говорим за самостоятелен входно-изходен достъп до разкопките“, каза още Чимева.

Тя добави, че ако не се направи проект за осигуряването на лесен достъп до обекта, то всички останали усилия ще бъдат напразни.

„От практиката мога да ви кажа, че няма такъв случай – шофьор или екскурзовод да си отклонят групата, за да може да посетят даден обект. Те ще направят това само ако обектът е социализиран – има тоалетни, лесен достъп, посетителски център, търговски обекти и така нататък“, уточни Чимева.

Добавени коментари

благоевград публикува:
08 Февруари 2019 | 15:16
Айде пенсия

Добавете Вашия коментар

TOP