"Туп", ракета против градушка падна в селски двор

28 Април 2018 | 07:55
0 коментара
Общество

Парче от ракета против градушка падна в двора на къща в лесичовското село Калугерово. Броени минути преди това там си играли децата на младо семейство. Хлапетата и майката се прибрали в къщата, тъй като завалял силен дъжд. Малко след като влезли в дома, в двора паднала част от ракетата, разказа майката Генова Моллова. 

"Много силно валеше. Изведнъж се чу "туп" и нещо падна в двора. Чу се като падане на камък или железен предмет. Няма как да не го чуем", обясни жената. Инцидентът станал около 19 часа снощи, съобщи Дарик. 

На място са се отзовали полицаи, които са изнесли парчето от ракетата от двора. "Още като дойдоха, ни казаха, че е ракета за борба с градушки и е безопасна", каза Моллова.


При снощната буря е имало обстрелване на облаци, най-вече над град Стрелча, както и единични вдруги землища в Пазарджишко, включително и в района на Калугерово, показа справка в Регионалната дирекция за борба с градушките. Там нямат сигнал за падналото парче от ракета в двора в Калугерово. Казват, че това се случва рядко. Шефката на дирекцията Диана Илкова обясни, че опасност за хората при пипане няма, нито такава от взрив. Въпреки това е желателно ракетите да се приберат от специалисти.

Добавете Вашия коментар

TOP