Трети хеликоптер ще гаси огънят край Кресна, евакуацията на с.Влахи е отменена

29 Август 2017 | 08:42
1 коментара
Общество

Шести ден продължава борбата с огнената стихия в Кресненското дефиле. Днес се очаква огънят да бъде окончателно потушен, вече няма опасност за село Влахи. Положението е под контрол и отменяме принудителната евакуация на населението, съобщи тази сутрин главен комисар Николай Николов.

Нощта беше сложна, възникнаха две нови тежки огнища - между Сенокос и Ощава – върхов пожар, съобщи още Николов. Той похвали действията на всички пожарникари на терен, които не са допуснали ново опожаряване на село Ощава.

Николов съобщи и че днес действията на пожарникари, военни, горски служители и доброволци ще бъде подпомогната от още един хеликоптер – на частна фирма. Така пламъците ще бъдат гасени от въздух с три машини. Направени са и две нови просеки, за да се осъществили контрол по разпространяване на пожара.

Основната задача за днес е категорично да прекъснем разпространението на пожара към Пирин и с това да предотвратим и опасността за природния парк, заяви Николов. /БГНЕС

Добавени коментари

Възмутени и ужасени граждани публикува:
29 Август 2017 | 11:06
Много неприятно е все по-явно изказват мнението си еколози, относно причините за пожара в Кресненското дефиле. решаване проблема със защитените видове, заради които строителството на участъка от АМ Струма се бави вече към 5 години или повече. И държавата ще загуби около 1 млрд.лв. за строителството на тези 15 км от магистралата. Но кой крив, кой прав - фактите са факт. Очакваме ДЕПУТАТИТЕ, АКТИВИСТИТЕ, ОЛИГАРСИТЕ НА БСП да отворят партийни и лични каси и да помогнат на хората от община Кресна, където кметува Червения кмет. (ако искат същото да направят и ГЕРБ и ВМРО-то) Особено спешно се нуждае от помощ ГРЕШНИЯ НЕЩАСТЕН МЪЖ, ЗАГУБИЛ ТРАГИЧНО ВСИЧКО СКЪПО - СЪПРУГАТА СИ, ДОМЪТ СИ. И какво чакат и се крият всички партийни величия. Депутатите къде са - това представители на кого са - на хората или на образа си в огледалото?! Значи за 4 месеца в парламента, където не свършиха нищо - всички народни избранници гушнаха по над 12 000 лв. и отидоха да пекат задниците. Къде са сега всички те? Е, разгеле сал един, социалиста Божкилов има очи да се яви. Ама давайте, правете нещо. Зима идва. От огромната партийна субсидия може да се помогне бързо и лесно на всички пострадали. Аре, задействайте се по-бързо, умници народни!

Добавете Вашия коментар

TOP