“Трейлер” на Жъчката затвори ГП Е-79 край Благоевград заради теч на природен газ-метан

12 Май 2019 | 10:25
5 коментара
Общество

Теч на газ от товарен автомобил “трейлер”, превозващ 200 бутилки с компресиран природен газ-метан, затвори Главен път Е-79 на входа на Благоевград.

Сигналът е получен в 7:40 часа тази сутрин при жк. Струмско. Газ изтича от автомобила, спрял на отбивка при бензиностанция "Лукойл".

Движението в посока Благоевград - София бе спряно, заради опасност от експлозия, товарните автомобили изчакваха на място близо 1 час, а леките коли се пренасочваха при разклона за село Долно Церово по стария път през жк.Струмско.

изтича газ
 

 

Газ изтича и от двете страни на трейлера собственост на благоевградският бизнесмен Р.Й.- Жъчката. На място дежурят екипи на КАТ и РСПБЗН-Благоевград до изтичане съдържанието на дефектиралата секция с бутилки.

Припомняме, че преди 4 години в Разлог се взривиха пет ремаркета, оборудвани с инсталация за превоз на компресиран газ. За щастие инцидентът тогава се размина без жертви и пострадали. За овладяване на ситуацията бяха мобилизирани пожарникари от Разлог и Банско.

Часове наред районът около взрива остана отцепен, а заради нарушеното газоподаване за всички детски градини и училища в Разлог, а 12 януари беше обявен за неучебен. Без топло останаха десетки абонати от Разлог и Банско.

Това, че човешка грешка е причината за взривовете, стана ясно още след първоначалния оглед  на мястото. Тогава се наложи Р.Й. Жъчкатада изтегли кредит, за да закупи дялове от фирмата поискал обещетение от вредите нанесени към фирмения актив.

Разлог
 

След четири години съдебна сага! Двама мъже са признати за виновни за взривовете в станцията за природен газ в Разлог

Близо четири години след взривовете в станцията за декомпресиране на природен газ в Разлог

Добавени коментари

До Милен публикува:
12 Май 2019 | 12:31
КАТ провериха камиона, има и преглед, има и гражданска. А дали има винетка питай в АПИ, КАТ не отговаря за винетките от края на миналата година. Някакви други душевни терзания имаш ли?
ЖЪЧКАТА КМЕТ публикува:
12 Май 2019 | 10:52
ОСТАВКА КАМБИТОВ ЖЪЧКАТА ГО ИЗДИГАМЕ ЗА КМЕТ
Няма име публикува:
12 Май 2019 | 10:51
Ти пък си още по малумен/а... Ако имаше поне малко мозък, щеше да знаеш поне от обща култура, че всяка бензиностанция е обезопасена.... Добре, че е спрял там от колкото в населено място....
Милен публикува:
12 Май 2019 | 10:50
Лелелеле ако беше гръмнала бензиностанцията жъчка ще ше да купи и бензиностанцията риска е голем в този бизнес и то когато не са ти изрядни документите на камионите. Кат дали провериха документите на камиона сто по сто нема и пътен лист да не говорим за винетки граждански и.....
пази боже публикува:
12 Май 2019 | 10:31
малумна работа тоя шофьор неможали да спре десет метра по нагоре а точно на бензиностанцията ако гръмнеше бензиностанцията щеше да взриви целия град

Добавете Вашия коментар

TOP