Топ летните коктейли, с които да се разхладите

22 Юли 2019 | 09:30
0 коментара
Любопитно

Лято е! Слънцето пече, пясъкът пари под краката ни, солените вълни на морето галят плажната ивица, а ние сме полегнали на брега с изглед към безкрайната синя шир. С всичко това нека добавим и чаша освежаващ коктейли, който ще е "черешката" на блажената отпуска. За тези от вас, които се наслаждават на безгрижните летни дни или луди топли вечери ви предлагаме някои от най-популярните и обичани алкохолни напитки за най-морските месеци:

Мохито

Една от най-предпочитаните напитки за всеки един момент през лятото е прочутото Мохито. Изкушаващата комбинация от цитруси, мента, сладки нотки и лекият аромат на рома, правят питието неустоимо за мъже и жени. 

Секс на плажа

 

Класиката за лятото е "Секс на плажа". Още от името му разбираме, че става ясно за освежаващ коктейл за горещите нощи. Той има предимно плодов вкус, който след няколко чаши ще ви завърти главата. 

Лонг айлънд айс тий

 

Коктейлът Лонг Айлънд е създаден по времето на Сухия режим. Тогава хората са се опитвали да прикрият, че в питиетата им има алкохол, ето защо са нарекли коктейла "айс ти" (студен чай). Така добрият микс от джин, бял ром, водка, лимонов сок, кола и захар правят напитката идеална за разхлада и наслада по време на летните отпуски.

Маргарита

 

Ако сте любители на текилата, коктейлът Маргарита е точно за вас. Той датира от 1938 г., изобретение на Карлос Херера. Изкушаващата смес от текила, трипъл сек и лайм изпила първо танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите. Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена. Особено предпочитан за жегите.

Мартини



Мартини - още една класика, която най-доброто време за нея са летните вечери. Комбинацията от водка, вермут, лед и парченце лимон е печеливша за всички борещи се с напрежението на покер масата в Казино Роял. Коктейлът е перфектен и за бара край вълните. 

Идея за домашен коктейл с праскови и бяло вино:

1 голяма праскова

2 средни по големина кайсии

1 чаша нектар от праскови

изстудено бяло вино

Нарязвате прасковата и кайсиите на малки кубчета. Слагате по едно парченце във всяка клетка от формата за лед и заливаме с нектара от праскови. Замразявате плодовете в камерата. Поставяте по четири кубчета плодов лед във всяка чаша вино.

Наздраве!

източник:Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP