Току що! Окръжен съд Благоевград остави в ареста шефа на КАТ Данаил Стоицов, бизнесмена Бойко Шарков на свобода срещу 7 000 лв. парична гаранция!

25 Май 2018 | 19:45
3 коментара
Криминално

Окръжен съд Благоевград в лицето на съдия Атанас Маскръчки остави в ареста шефа на КАТ Данаил Стоицов, но освободи бизнесмена Бойко Шарков срещу 7 000 лв. парична гаранция.

Делото срещу двамата обвиняеми се гледа при закрити врата. То започна в 14.30 часа, като по-рано днес наблюдаващите прокурори внесоха искане в съда за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

По искане на защитата Д. Стоицов и Б. Шарков бяха доведени в съдебна зала през тайни входове, за да може да бъде избегната срещата им с медиите. Пред съда адвокатите и двамата прокурори по делото Ивайло Филипов и Райна Гундева поискаха делото да се гледа при закрити врати, позовавайки се на влязлата в сила днес европейска директива за защита на личните данни.

Те дори поискаха медийното отразяване да става, без да се съобщават имената на обвиняемите.

На делото присъства и бившият шеф на КАТ Благоевград и изпълнителен директор на ПФК “Пирин 1922” Малин Халачев.

Той категорично заяви, че намереното оръжие в кабинета на Стоицов по време на обиска всъщност  е негово. Самият Халачев определи Стоицов като изключително честен и съвестен човек.

"Намереното оръжие е мое. Оставих го на съхранение при Д. Стоицов, тъй като трябваше да пътувам в чужбина. Откритите 5300 лева са спонсорски и бяха предвидени за предстоящия футболен турнир на МВР, който ще се проведе тази неделя в курорта Албена. Оставих ги за съхранение при Стоицов като ръководител на футболния отбор на ОД на МВР”, заключи Малин Халачев,

В кулоарите на съда днес дойдоха още и вицепрезидентът на световното таекуондо Марио Богданов и дъщеря му, която е сгодена за сина на арестувания Бойко Шарков.

Припомняме, че Д. Стоицов и Б. Шарков  бяха задържани за 72 часа след акция в Сектор "КАТ-Пълна полиция"-Благоевград от отдел „Вътрешна сигурност” на МВР и Националната следствена служба.

Първият задържан бе началникът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, на който прокуратурата повдигна  три обвинения.

Едното е за държане без надлежно разрешение на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Второто обвинение е за престъпление по служба – по чл. 282 от НК, то е за това, че на 4 май 2018 г. е превишил правата си.

Разпоредил е осигуряване на полицейски конвой от село Дамяница, община Сандански, до с. Бело поле край Благоевград, на тежкотоварна извън габаритна техника в нарушение на важащата за това забрана и без да има издадено разрешение от ОД на МВР – Благоевград, с цел да набави облага, което се изразява в незаплащане на пътни такси и от това са могли да настъпят немаловажни и трайни последици.

Другото обвинение, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем, е за подкуп. В качеството си на длъжностно лице е поискал и приел от различни лица пари в размер на 5300 лв., вещи и услуги с имуществен характер. Причината за исканите подкупи е запазване предварително на регистрационни номера с комбинации на цифри по желание с цел предоставянето им на избрани лица.

На бизнесменът Бойко Шарков също му бе повдигнато обвинение за подкуп. Той е участвал като помагач. Улеснил е умишлено обвиняемия Данаил Стоицов да поиска подкупите.

Третият задържан по време на акцията – Никола Доганджийски-Колевеца, продължава да е на свобода. Той е в болница, тъй като му изникнали здравословни проблеми при ареста. В Благоевград се говори, че той участва в престъпната схема по уреждането на номера и бърза регистрация на коли срещу заплащане като посредник.  

Добавени коментари

Да да публикува:
04 Юни 2018 | 16:46
А нема ли кой да подпука дани секса и за проститутките а също да питам Иван домата са дали е в очакване и той
вицооо публикува:
25 Май 2018 | 22:48
а какво стана с това тъпото момиченце дознателката щерката на Кьосев нещо е покриха с уникалната и издънката у ареста и него Нема ли го привикат като му е пряк началник на Дани-сексоо и той е у схемата с номерата
ГЕРБ публикува:
25 Май 2018 | 20:39
Хайде службите да влязат и във ВиК Благоевград,там също има на теб и на мен,а зъболекаря Кенеди е посредник на цялата схема!!!

Добавете Вашия коментар

TOP