Терористи се укриха в сградата до ГКПП Логодаж, български и македонски спецчасти ги обезвредиха

18 Май 2018 | 16:19
0 коментара
Общество

Български и македонски спецчасти успяха да обезвредят терористи, които се бяха укрили в изоставена постройка в гората близо до ГКПП-Логодаж.

Спецчастите дойдоха с хеликоптер,обкръжиха сградата и за кратко време успяха да проникнат вътре и да арестуват лидера на терористите.

Действаше се мълниеносно и синхронизирано. Това бе част от демонстрацията, която направи смесен антитеростичен екип от спецчастите на България и Македония. Акцията  бе наблюдавана от министрите на отбраната у нас Красимир Каракачанов и на Македония  Радмила Шекеринска.

На практика с тази демонстрация завърши една 15дневна  съвместната подготовка на Специалните сили на двете страни,поясни  командир бригаден генерал Явор Матеева, командващ  Силите за Специални операции на Република България.

Министрите на двете страни високо оцениха уменията, които показаха военните.

Министър Шекеринска заяви,че е доволна,защото след подписването на двустранния договор за сътрудничество и приятелство  между България и Македония, се е направила толкова, колкото не свършено за години наред. Ние направихме много и доказваме всеки ден на НАТО,че сме надежден партньор, правим всички необходими реформи, за да станем членки на НАТО.

„Няко хора и у нас и у вас смятаха,че този договор за сътрудничество между нашите две страни ще остане само на хартия. Но виждате,че във всички области започнахме сериозно да работим и да постигаме добри резултати, каза още министър Шекеринска.

Пред двамата министри бяха демонстрирани и различни оръжия, които са на въоръжение в българската армия.

Красимир Каракачанов също поздрави военните за отличната работа и демонстрация и заяви,че след подписания договор е свършена толкова работа между двете съседни страни,колкото за 10 години назад не е направено.

Добавете Вашия коментар

TOP