Тенис: Един от най-силните тенисисти каза "край"! Гришо хапна горчива сръбска плескавица в Пекин!

04 Октомври 2018 | 03:47
0 коментара
Спорт

Давид Гофен официално обяви, че няма да играе до края на сезона. Белгиецът първоначално се отказа от защитата на титлата си в Токио и съобщи, че пропуска и Мастърс турнира в Шанхай заради травма в лакътя.

Проблемът се появи още в Синсинати и не отшумя по време на Laver Cup, когато Гофен игра и на двойки с Григор Димитров.

„Болката се появи преди няколко месеца и се влошава. Вече имам повече информация и става дума за едем“, обясни Гофен.

*С наименованието едем в медицинските среди се разбират отоците – онова необичайно натрупване на течност в определени телесни тъкани. Обикновено течността се натрупва по крайниците, под кожата.

„Нуждая се поне от един месец за възстановяване, така че трябва да сложа край на сезона си. Разочарован съм, че няма да се състезавам на следващите няколко турнира. Извинявам се на всички турнирни директори и на феновете.“

„Ще ви държа в течение. Нуждая се от почивка и правилно лечение, за да започна подготовката за следващия сезон възможно най-скоро“, завърши Гофен.

Българката Гергана Топалова се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове за жени от веригата на ITF с награден фонд от 25 хиляди долара в Бризбън (Австралия).

Талантът на "Еврофутбол" надделя над представителката на домакините Зоуи Хайвс с 6:4, 7:6(3). Това е четвърта поредна победа за нашето момиче, което започна турнира от квалификациите.

Във втория кръг Гергана ще играе срещу Далма Гафи от Унгария, която е № 287 в света.

До момента Топалова заработи 6 точки за световната ранглиста и 392 долара.

Бившата любима на Григор Димитров - Мария Шарапова подмина българина на въпрос за идеалния партньор в мач на смесени двойки.

Рускинята посочи ветерана Джон Макенроу като перфектен съотборник, тъй като двамата са много различни и ще се допълват.

"Ще бъде интересно. Представете си как той се ядосва на корта, а аз се опитвам да го успокоя", коментира рускинята.

Тя беше категорична и на въпроса за най-забавния тенисист, посочвайки Новак Джокович.

Сърбинът имаше период, в който я имитираше за забавление на публиката, но двамата останаха приятели въпреки това.

Срам и позор! Гришо хапна горчива сръбска плескавица в Пекин!

Пропадането на Григор Димитров продължава. Хасковлията отпадна по срамен начин от неизвестния сърбин Душан Лайович в третия кръг на турнира в Пекин след 4:6, 6:2, 4:6. Българинът не приличаше на себе си, допусна много непредизвикани грешки и напълно логично си събра багажа от китайската столица.


ПЪРВИ СЕТ
Мачът не започна добре за Григор Димитров. Той беше пробит от сръбския си съперник още в първия гейм на мача. След това Лайович взе подаването си и взе аванс, който му беше достатъчен за спечелването на частта. След 2:0 за сръбския тенисист, двамата печелеха своите сервис-геймове. Сърбинът взе сета при първата си възможност и при 40:30 в десетия гейм.

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров отвърна на удара от първия сет и взе бърз аванс от 3:0, като направи един пробив в сервиса на Лайович. Сърбинът обаче не се предаде и намали изоставането си, след като осъществи брейк в подаването на българина. Гришо веднага върна пробива и до края на сета направи още един, за да изравни резултата в мача – 6:2 във втората част.

ТРЕТИ СЕТ
Решителната част започна по същия начин като първия сет. Лайович направи пробив още в първия гейм, а след това го затвърди при собствения си сервис и поведе с 2:0. Григор Димитров започна битка за изравняване на резултата и това стана факт в шестия гейм, когато българинът осъществи брейк в подаването на сръбския си съперник. След това Гришо поведе, но Лайович взе сервиса си и изравни. Последва нов пробив в подаването на Димитров и Душан Лайович получи шанс да сервира за победата в мача. Той направи това безапелационно – на нула, и така записа първата си победа срещу Гришо. До момента българинът беше спечелил единствения мач между двамата.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP