Създадена е необходимата организация за подпомагане на движението от служители на сектор „Пътна полиция” - Благоевград при по - интензивен трафик

22 Декември 2015 | 08:14
0 коментара
Общество
Създадена е необходимата организация за подпомагане на движението от служители на сектор  Пътна полиция” - Благоевград при по - интензивен трафик

Във връзка с очакваното засилване на пътникопотока по основните пътни артерии, водещи към общинските центрове и ГКПП е създадена организация за подпомагане на пътното движение от служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР- Благоевград. Това показва справка на сайта на областната дирекция.

На 23, 27 и 30 декември 2015, както и на 03 януари 2016 година, на територията на главен път Е-79 и път II-19 по направление от и към ГКПП – Кулата и ГКПП- Илинден, дейността на служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.

По време на останалите празнични и почивни дни дейността ще е насочена основно към контрол на скоростните режими, управление на МПС под въздействие на алкохол и от неправоспособни водачи.

При рязко влошаване на метеорологичната и пътнотранспортна обстановка, внезапно появили се опасности за движението по пътищата и други, затрудняващи трафика, незабавно съвместно с Областно пътно управление - Благоевград ще бъде въвеждана временна организация на движението, за което своевременно ще бъде подавана информация до медиите.

От Областна дирекция на МВР – Благоевград съветват шофьорите да не карат след употреба на алкохол, за да бъдат избегнати сериозни пътни инциденти.

ОД на МВР-Благоевград е предприела редица от мерки с цел опазване на обществения ред и сигурността на гражданите преди, по време и след приключване на Коледните и Новогодишните празници.

Районнияте управления по места са планирали специализирани полицейски операции (СПО) по време на празничните дни и проверки на питейните и увеселителни заведения съвместно с органите на „Пожарна безопасност и защита на населението“, РИОКОЗ и други компетентни институции по противодействие на престъпленията и нарушения свързани със съхранение и разпространение на акцизни стоки без акцизен бандерол, тютюневи изделия, за контрол на качеството на храните и напитките предлагани на потребителите.

Уточнени са местата на които ще се проведат празнични мероприятия на открито по случай настъпването на Новата 2016 година, като са предвидени допълнително полицейски сили за осигуряване спокойствието на празнуващите на открито и опазването на обществения ред в района. С цел недопускането на извършване на тежки престъпления и нападения над лица и обекти, съхраняващи или опериращи със значителни финансови средства - банки и небанкови финансови институции, търговски вериги, фирми, включително и такива, осъществяващи инкасова дейност и др., се провеждат срещи с отговорните лица, на които се акцентира върху възможните рискове от престъпни посегателства, необходимостта от повишена бдителност и комуникация с полицейските структури и органи за своевременно реагиране при възникнала необходимост.

По време на коледните празници е осигурено полицейско присъствие в районите, където ще се провеждат мероприятията, търговските центрове, районите на Коледни и Новогодишни базари, църкви, храмове, манастири, курортни комплекси и други. От органите на реда ще бъде завишен контролът при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси.

На територията на всички общински центрове по време на празненствата за Коледа и Нова година са осигурени допълнително полицейски сили, като в град Банско са командировани сили от ОДМВР-Благоевград и от Република Гърция и Република Румъния.

Добавете Вашия коментар

TOP