Съпругата на зам. кмета на Разлог В. Гърменов със сестра си и вуйчото искат ПУП за строеж на мотел в с. Баня

31 Юли 2019 | 15:41
2 коментара
Бизнес

Ново инвестиционно намерение за изграждане на крайпътен мотел в местността Токини лъки-требища в землището на разложкото село Баня е на път да се реализира.

В община Разлог вече има депозирано искане от собствениците на имота за допускане изработване на Подробен устройствен план – План за застрояване (ПУП- ПЗ) с отреждане за „Крайпътен обслужващ обект – мотел“, което се разглежда днес на редовната сесия на местния парламент.

Собственици на имота са съпругата на заместник-кмета на община Разлог Венцислав Гърменов – Анелия, нейната сестра и техният вуйчо. Земята е придобита по наследство и се намира на изхода на селото в посока Разлог, близо до бившия стопански двор. На този етап не е ясно на кого от тримата наследници е инвестиционното намерение.

Предложението за допускане изработването на ПУП взриви социалните мрежи през последните два дни, а коментарите са насочени в посока, че новият мотел ще бъде реализиран от заместник-кмета Венцислав Гърменов, който миналата година купи друг имот в селото – бившата ракиджийница. Придобиването на имота е отразено от Гърменов в декларацията му за 2018 година. В нея е посочено, че е придобил парцел от 200 кв.м в родното си село на стойност 4200 лева, закупен със средства от заплатата му, както и 63 кв.м производствено помещение, за което е броил 400 хил. лева, и 31 кв.м складово помещение, закупено за 20 хил. лева. Средствата за закупуването на двата имота са от заеми. Гърменов е декларирал задължения в размер на 60 хил. лева под формата на банкови кредити на него и съпругата му.

Половинката на Гърменов има и дялово участие във фирма „АВЕН 2004“ ООД със седалище в Благоевград, в която държи 7 от общо 10-те дяла на дружеството. 26 700 лева са декларираните средства от заплати на заместник-кмета и още 4193 лева от заплати на съпругата му./Струма/

Добавени коментари

накол публикува:
01 Август 2019 | 07:19
За него 2 метра въже,па може и за друджите по толкова !!!!
gjkl публикува:
31 Юли 2019 | 21:19
а за имотите джуровия зам кмет целото пиринско не може да ги собере

Добавете Вашия коментар

TOP