Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в научния форум "Културно-историческо наследство и съвремие"

17 Юни 2016 | 15:11
0 коментара
Общество
Студенти от ЮЗУ  Неофит Рилски  участваха в научния форум Културно-историческо наследство и съвремие

Четвъртокурсниците от специалност „История“ Кристиян Ковачев и Александър Дончев представиха Югозападния университет „Неофит Рилски“ в студентските и докторантски четения "Културно-историческо наследство и съвремие", организирани от Катедрата по етнология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

С участието си в научния форум студентите имаха възможността да споделят интересни изследователски теми, да общуват и установят контакти с колеги от други университети и научни институции. Организаторите подариха на Катедрата по история към ЮЗУ „Неофит Рилски“ книгата на Ина Пачаманова "Предишният преход. Жената и семейството при социализма“ (закони, държавна политика и теренно проучване на едно българско село).  

В четенията, които се проведоха в научната база на Софийския университет "Проф. Цветан Бончев" (Гьолечица)  се включиха още студенти, докторанти и преподаватели от СУ "Св. Климент Охридски", Института за етнография и антропология в Скопие, Българската академия на науките и Шуменския университет "Епископ Константин Преславски“.  

Добавете Вашия коментар

TOP