Страшна тапа на "Кулата", шофьори чакат повече от час

08 Юни 2018 | 10:59
0 коментара
Общество

Километрични опашки от камиони отново се заформиха на ГКПП-Кулата-Промахон. Изнервени шофьори сигнализират, че колоната от товарни автомобили на Кулата е близо 10 км.

На българо-гръцката граница трафикът е интензивен и затруднен на граничен контролно-пропускателен пункт Кулата, съобщават от МВР. 

Леките автомобили и автобуси преминават на едно трасе, товарните - на второ, а третото не функционира, поради извършване на ремонтни дейности на гръцка територия.

От МВР предупредиха, че преминаването през ГКПП Кулата–Промахон ще бъде затруднено около месец заради ремонт на гръцкия пункт. От там посъветваха пътуващите, при възможност, да избират други гранични пунктове от и за Гърция.

От гръцка страна е затворено крайното дясно трасе на изход от България. Проверките на гранични екипи се извършват на 4 работни места, но поради изкопни работи в района на граничния мост движението е изключително затруднено.

За временна организация са поставени пътни знаци и конуси. По данни на гръцката полиция, ремонтът ще продължи около един месец.

Добавете Вашия коментар

TOP