Стотици социалисти се събраха на Бузлуджа

27 Юли 2019 | 15:28
1 коментара
Политика

В местността Историческа поляна под връх Бузлуджа се провежда традиционният събор на левицата. В 10:45 ч. бе дадено началото на първата художествена част от програмата.

Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

Съборът продължава с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, както и с младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова.

"Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра отново, събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за справедливост", заяви Нинова.

Тук сме да се поклоним пред героите на България - Хаджи Димитър и неговите четници. Днес ни събират тези две ценности: справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост, но за разлика оттогава днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи, добави в словото си председателят на левицата.

В 14:00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите. 

Добавени коментари

Пирин публикува:
28 Юли 2019 | 10:46
Ако 40 000, за вас са стотици, значи е така. Освен поляната, хората бяха и около нея, защото седяха на сянка. По добре е обаче тези хора да излязат пред МС и Парламента и да свалят крадливите гербери от властта.

Добавете Вашия коментар

TOP