Стикери за прикриване на регистрационните табели на автомобилите е хит сред автоджигитите

11 Октомври 2015 | 08:01
0 коментара
Общество
Стикери за прикриване на регистрационните табели на автомобилите е хит сред автоджигитите

На фона на изразените намерения на правителството за драстично завишаване на санкциите за шофиране с превишена скорост се забелязва увеличаването на сайтовете, които продават стикери за прикриване на регистрационните табели на автомобилите. За това сигнализира читател на БГНЕС.

Табелите са станали хит сред автоджигитите в последните 2-3 месеца. Срещу цена от 8 лева за стикер, всеки шофьор може да прикрие по един от знаците на регистрационната табела на автомобила си. За покриване на всички знаци са необходими максимум 128 лева (ако всяка от двете регистрационни табели има по максимум шест знака). Така дори и колата да бъде заснета с камера на “Пътната полиция”, че се движи с превишена скорост, то специалното фолио ще прикрие регистрационната табела и нарушителят трудно ще бъде установен.

“Nano-стикерите” отразяват светлината, а камерите, които работят в инфрачервения спектър или със светквица, регистрират само отблясък и правят така, че не може да се идентифицира вашия номер. Ето защо Nano-стикерите са перфектният вариант да избегнете глобите! Още по-хубавото е, че то е невидимо за човешкото око и няма как да се забележи при евентуална проверка”, гласи рекламен текст в един от сайтовете, които пласират фолиото.

На сайта няма изписан адрес или координати за връзка. Доставката става чрез куриер, а плащането при получаването на стикерите, които са поръчани. Очевидно наясно, че употребата на стикерите може да има негативни последици, собственикът на сайта е посочил, че не носи отговорност за евентуалното нарушаване на българското законодателство и/или Закона за движение по пътищата. Посочено е, че компанията, която предоставя услугата е със седалище в офшорната зона Белиз, държава в Централна Америка. Търговецът е създал и фейсбук-страница, която вече има над 6000 последователи. А предлагането на стикерите, употребата на които би могло да доведе до тежки последици при евентуални пътни инциденти, върви и чрез директен маркетинг чрез изпращането на спам-съобщения до хиляди мейли на български граждани. Лицата, които стоят за сайта набират и посредници и обещават комисионна от 50% при продажбата на стикерите.

Сайтът и фейсбук-страницата са активни от август месец тази година, но очевидно досега органите на МВР не са предприели действия по тяхното премахване. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP