Сребърна вода край Добринище цери болни очи!

12 Януари 2018 | 14:30
3 коментара
Любопитно

Община Банско иска да облагороди прочутия Сребърен минерален извор в град Добринище.

Заради лековитата вода тук всеки ден идват стотици хора от съседните населени места, от други общини, пътници от цялата страна и чужбина. Да се слезе до живителната течност не е много лесна работа, при положение, че носите туби и бутилки. Водят се преговори със собствениците вече няколко години, за да се купи имота от тях, но те настояват да получат много високи суми.

Водата в Сребърния извор е годна не само за миене, но и за пиене, твърдят местните хора. Температурата й е между 30 и 40 градуса, богата е на сребърни йони. Тя е бистра, без мирис и утайка, слабо е минерализирана. Лечебните й свойства се знаят от десетилетия, изследвана е многократно от специалисти.

Водата лекува проблеми на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, гинекологични, кожни, бъбречни и стомашно-чревни заболявания, невралгии, ишиас, лумбаго, ревматизъм, жлъчка, бъбреци, цистити, кожни заболявания.

"Най-много помага за лечение на очите. Те трябва да се плискат с водата по няколко пъти на ден. Сребърната вода е много ценна и за рани, с нея те заздравяват много бързо и не болят толкова много”, разказва кметът на Добринище Китан Галчев.

Добавени коментари

аз публикува:
24 Април 2019 | 17:23
Може ли да се пие? И след като се пълни в бутилки и престоява, губи ли свойствата си или е ок?
Изпитано публикува:
02 Юни 2018 | 13:09
Въобще не са лъжи, много е лекувита за очни болести!!
Пробвал публикува:
13 Януари 2018 | 08:55
Стига лъжи

Добавете Вашия коментар

TOP