СРАМ И ПОЗОР! Кмет на ВМРО регистрира "мъртви души" в санданското село Плоски

17 Май 2019 | 00:01
2 коментара
Общество

Кмет на ВМРО регистрира "мъртви души" в санданското село Плоски!

Населението в санданското село Плоски само за  три месеца е нараснало с близо една четвърт. Това показва справка на ГРАО от 15 март тази година. От 15 декември 2018 г. населението в графата по настоящ адрес от 572-ма жители е станало 707. В същото време в графата постоянен адрес цифрата е 570, срещу 576 в края на миналата година.

Според източник на Pirinsko.com, кметицата на село Плоски, София Джиджева регистрирала стотици хора, за да осигури гласове за предстоящите избори. Срещу кметицата на ВМРО е образувано до съдебно производство. Тя е попълвала саморъчно заявление за настоящ адрес, като е използвала лични данни на семейство от град Сандански, които имали починало дете.

Pirinsko.com потърси за коментар кмета на община Сандански Кирил Котев:

"Категорично отказвам да коментирам случая, защото към момента тече разследване. Още повече предстоят избори за Европейски парламент и моето становище може да се тълкува политически. Ето за това ще се въздържа и ще чакаме институциите да се произнесат".

Pirinsko.com потърси за коментар кметицата на село Плоски София Джиджева:

"Истина е, аз направих настоящ адрес на дете родено 96 г. и починало 2011г. Ситуацията, която бях съм направила административна грешка, вместо на живото дете, направих на мъртвото дете. Документите отиват в ГРАО Сандански, проверяват ги и тогава отиват в база данни. От цялата тази моя грешка има последствия, които ще си ги понеса", допълни София Джиджева

Местните коментират, че София Джиджева регистрира жители от община Сандански и Струмяни, за да си осигури трети кметски мандат в с. Плоски.

Спрягат я за една от най-приближените кметове до депутата от Обединените патриоти Атанас Стоянов.

Под сурдинка се коментира, че ВМРО кметовете и наместници на населени места в община Сандански и Петрич са регистрирали по подобен начин стотици хора, като най-вероятно са попълвали и разписвали саморъчно заявленията за настоящ адрес, с цел гласоподавател.

Ще започнели проверка Прокуратурата, остава да видим!

Според справката за населението по постоянен и настоящ адрес е видно, че най-голямото село в община Сандански вече е с. Склаве, което измести досегашния водач в тази графа – с. Катунци.

В село Склаве по постоянен адрес са регистрирани 1419 жители, а по настоящ адрес бройката е 1411. Досегашното най-голямо село в общината Катунци се е стопило до 1263 души по постоянен адрес и 1178 по настоящ адрес през 2018 г., а три месеца след това е намаляло с още 9 души по постоянен адрес и 2-ма с настоящ адрес.

В село Ново Делчево от регистрирани по постоянен адрес 1120 души е намаляло с 5-има, а в графата с настоящ адрес от 1043-ма души става на 1039 към дата 15 март.

В село Дамяница населението и в двете графи е почти еднакво – 1293 срещу 1296, според последната справка. Има минимално намаление на населението в с. Поленица с 5-има души, сравнено с края на 2018 г., когато бройката е била 1291 души, а по последната справка е 1286 жители.

В село Белевехчево пък няма нито един жител по постоянен адрес, а с настоящ адрес са регистрирани 11 души. Запазва се броят на населението в селата Левуново, Джигурово, Враня, Лешница, Петрово, Лиляново...

Добавени коментари

София Джиджева публикува:
29 Октомври 2019 | 08:24
За да са спокойни някой хора ,в Плоски са регистрирани 214 човека от които при мен са идвали хора които са ПЛОСКАЛИИ с къщи ,техни или на родители.Да уточня на журналиста и на привържениците на партия ГЕРБ при мен са направени около 40 регистрации по настоящ адрес а от секретаря на Плоски са останалата част ,при мен няма непознати нито цигани ,няма и хора които не знаят ,че имат регистрация в Плоски,но при секретаря има .Хора прочетете го ,има хора с направени настоящ адрес без те да знаят ,има собственици на къщи които не зная,че има регистрирани хора на техен адрес ,и стана скандал за който знам ,но за тях се мълчи .Има време и ще излезе истината на яве ,лесно се пише и оплюва , хората ме познават,грешка може всеки да допусне но когато си от другата страна няма прошка и разбиране.Накрая да добавя в прокуратурата са и други хора ,не ви прави чест да ме оплювате така.
Плоскалия публикува:
17 Май 2019 | 13:13
Очевидно тенденциозна статия. Кметицата помага на всички в селото и много я обичаме.

Добавете Вашия коментар

TOP